USA: Veksten i eksporten av sjømat til USA har vært større enn for andre markeder. Totalt økte eksporten av norsk sjømat med 390 prosent fra 2004 til 2018.ILLUSTRASJONSFOTO
USA: Veksten i eksporten av sjømat til USA har vært større enn for andre markeder. Totalt økte eksporten av norsk sjømat med 390 prosent fra 2004 til 2018.ILLUSTRASJONSFOTO

Fortsetter det amerikanske eventyret?

7. juli 2019  kl 15:06

USA er blitt et stadig viktigere marked for norsk sjømat. Mangfoldet i eksporten skiller USA fra mange andre markeder. Laksen er imidlertid motoren i sjømateksporten fra Norge til USA og trolig der vekstpotensialet også er størst framover. Independence Day, eller USAs nasjonaldag, feires den 4. juli hvert år for å markere undertegnelsen av uavhengighetserklæringen fra Storbritannia i 1776 da 13 britiske kolonier rev seg løs fra moderlandet. Feiring av den amerikanske nasjonaldagen gjør det passende å se nærmere på utviklingen i eksporten av norsk sjømat til USA. Det er særlig kombinasjonen av høyt folketall og stor kjøpekraft, sammen med en høy urbaniseringsgrad og en velutviklet logistikk- og kjølekjede som gjør USA til et svært spennende vekstmarked.

Større vekst i det amerikanske markedet USA: Veksten i eksporten av sjømat til USA har vært større enn for andre markeder. Totalt økte eksporten av norsk sjømat med 390 prosent fra 2004 til 2018.ILLUSTRASJONSFOTO

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Senk skuldrene, bli med på fiskarkveld!

Kommentar
1 kommentar13. oktober 2019 15:56

Framtidsmaten vår

Kommentar
13. oktober 2019 08:20

Jantelov og skam - slutt med det!

Kronikk
12. oktober 2019 14:13

Hav og klima er budsjettapere

Kommentar
12. oktober 2019 11:06

- Jeg er på banen for å redde villaksen

Leserinnlegg
3 kommentarer12. oktober 2019 10:01

- Kystfiendtlige høyrekutt

Leserinnlegg
10. oktober 2019 15:44

- Hva er det med størja?

Kommentar
3 kommentarer6. oktober 2019 14:40

Nasjonal dugnad for fôr

Kommentar
6. oktober 2019 11:23

Et sleipt velferdstilbud

Kommentar
6. oktober 2019 10:02

En stortingsmanns rundreise i Finnmark

Leserinnlegg
1 kommentar5. oktober 2019 13:12

Hva nå med fiskeri- og sjømatnæringen?

Kronikk
5. oktober 2019 12:16

Havbruk til havs

Kommentar
5. oktober 2019 07:06

- Nord-Norge har tapt store fangstandeler til sør

Leserinnlegg
3 kommentarer2. oktober 2019 20:16
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00