FORNØYD: Fagsjef Kyrre Dale i Sjømat Norge deltok i kyststatsforhandlingene i London denne uken og er fornøyd med at kvotene ikke ble økt.Foto: Nils Torsvik
FORNØYD: Fagsjef Kyrre Dale i Sjømat Norge deltok i kyststatsforhandlingene i London denne uken og er fornøyd med at kvotene ikke ble økt.Foto: Nils Torsvik

Fornøyd med at makrellkvoten ikke endres i år

Fiskeri
Torhild M. Martinussen , Nils Torsvik
14. juni 2019 09:40Oppdatert:
14. juni 2019 14:06

Fiskebåt melder på sine nettsider at det ikke blir noen endring i årets makrellkvote. Det er klart etter at EU, Færøyene og Norge har forhandlet etter at det internasjonale havforskingsrådet, ICES, endret sitt kvoteråd for 2019. 

Årets totalkvote på 653.400 tonn blir derfor stående og fordelingen mellom landene ligg også fast. 

«Det har fra Norge sin side ikke vært ønskelig å endre på kvotene midt i et kvoteår. Partene er enige om det, og fra norsk side var det viktig at det var konsensus rundt dette», skriver Fiskebåt.

Kvoterådet fra ICES for inneværende år ble oppjustert med 450.000 tonn, slik at det reviderte kvoterådet for inneværende år er på 770.358 tonn.

Fornøyd

Til Fiskeribladet sier Kyrre Dale i Sjømat Norge at hensynet til kundene og markedet tilsa at det ikke ble noen økning i kvotene. 

- Mange av kundene våre sitter med makrell på lager, og en endring i kvotene nå midt i året ville ha skapt problemer for disse dersom det kom økte tilførsler ut over hva de har planlagt å kjøpe inn, sier han.

Dale viser til at en økning kan komme neste år, noe som vil bli vurdert etter at havforskerne kommer med nye kvoteråd i september. Kyststatene skal møtes igjen i oktober, der dette blir tema.

- Når ICES åpner for en økning, er det vår holdning at kvoter skal høstes, men når dette skjer midt i året, mener vi at kvotene bør holdes enten de går opp eller ned, sier han.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00