Postsmolt: Her ser vi laksesmolt i akvarium på Sunndalsøra, cirka 60 gram, nylig satt i sjøvann. Foto: Terje Aamodt/Nofima.
Postsmolt: Her ser vi laksesmolt i akvarium på Sunndalsøra, cirka 60 gram, nylig satt i sjøvann. Foto: Terje Aamodt/Nofima.

Der biologi møter ny teknologi

16. juni 2019  kl 09:22

Når oppdrettsnæringen tar steget inn i framtida er det med avansert teknologi som hjelpemiddel. Vi som driver forskning på oppdrett gjør det for å danne grunnlag for en framtidsrettet og bærekraftig akvakulturnæring. I sentrum av akvakultur står alltid fisken, skalldyret eller algen, og dens biologi og behov styrer alltid hvilket handlingsrom vi har innen oppdrett. Men det som er den sterkeste driveren for utviklingen i dag, er teknologi. 

Presentasjonene våre vil illustrere hvordan vi tar teknologi i bruk i forskning og i akvakultur. Hvordan teknologier som kommer kan forbedre vår forståelse av fiskens biologi og hvordan fiskens biologi kan forme teknologiutviklingen. Stikkord er bioteknologi, digitalisering og oppdrettsteknologi. Postsmolt: Her ser vi laksesmolt i akvarium på Sunndalsøra, cirka 60 gram, nylig satt i sjøvann. Foto: Terje Aamodt/Nofima.

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Regjeringen er på kollisjonskurs

Leserinnlegg
2 kommentarer2. desember 2019 16:05

- Er det trygt å spise villfisk fra Vågsfjorden?

Leserinnlegg
10 kommentarer2. desember 2019 10:03

Ti tusen støvler tramper i takt mot kvotemeldingen

Kommentar
2 kommentarer2. desember 2019 09:25

Tinte torskefileter fra Norge gjør suksess i London

Leserinnlegg
1 kommentar1. desember 2019 10:07

- Åpnere grenser gjør lovbrudd enklere

Kommentar
30. november 2019 15:41
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00