FØLGER NØYE MED: Vannprøver hentes om bord på Fiskeridirektoratets «Rind».Arkivfoto: Leonhardsen / Berge Fiskeridirektoratet
FØLGER NØYE MED: Vannprøver hentes om bord på Fiskeridirektoratets «Rind».Arkivfoto: Leonhardsen / Berge Fiskeridirektoratet

Fortsatt algedødelighet i Ofotfjorden

Men foruten i indre deler av Ofotfjorden, er det ikke meldt om algerelatert dødelighet det seneste døgnet, meldte Fiskeridirektoratet mandag ettermiddag.

Havbruk
Redaksjonen IntraFish Media
4. juni 2019 08:28

Det fremgår av deres daglige algeoppdatering. I Troms meldes det om misfarge ved en rekke lokaliteter. «Det bør avklares om dette skyldes andre alger enn Chrysochromulina», heter det.

Mye alger innerst i Ofotfjorden

Fra Nordland rapporteres det at det i de innerste stasjonene for prøvetaking i Ofotfjorden var «høy tetthet av Chrysochromulina». Samtidig var det høy tetthet av kiselalger.

«Tett prøvetaking fra vest inn mot anlegg og fordi, tyder på at det er en markant gradient i tetthet av alger. De høyeste konsentrasjonene finner vi i de indre deler, mens det rett vest for anlegg er lav/moderate mengder», heter det i rapporten.

Algeberedskapen opprettholdes. Fullstendig rapport, med kart, finnes på Fiskeridirektoratets nettsider.

( VILKÅR )

DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00