PERMITTERINGER: Det blir permitteringer ved slakteriet til Ellingsen Seafood på Skrova i Lofoten.Arkivfoto: Ellingsen Seafood
PERMITTERINGER: Det blir permitteringer ved slakteriet til Ellingsen Seafood på Skrova i Lofoten.Arkivfoto: Ellingsen Seafood

Slakteriansatte på Skrova blir permitterte

Havbruk
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
28. mai 2019 08:17

Ansatte på flere lakseslakterier i Lofoten og Sør-Troms blir permittert etter at dødsalger har tatt livet av åtte millioner laks. Ellingsen Seafood på Skrova i Lofoten har allerede varslet at de ansatte på lakseslakteriet blir permittert i juni, skriver DN.no.

- Det er jo en situasjon som er tragisk for alle de ansatte og bedriften. Vi får mindre inntekt. Det blir magert, sier Helge Rishatt, som er lasteleder og har jobbet snart 40 år i Ellingsen Seafood.

Selskapet mistet i forrige uke 900.000 laks med en salgsverdi på 250 millioner kroner. Denne fisken skulle gi fire måneders arbeid på slakteriet på Skrova i høst og utgjør en tredjedel av årsinntekten for selskapet.

- Vi vet ennå ikke hvor mange av våre ansatte som rammes. Det jobber 20 personer på slakteriet. De får 60 prosent av lønnen i permitteringsperioden. På mange småsteder der det er lakseanlegg og slakteri er det få muligheter for annet arbeid, sier administrerende direktør Line Ellingsen i Ellingsen Seafood til DN.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00