Lotta og Isabel var to av totalt 300 niendeklassinger som torsdag deltok på arrangementet Ungdom møter fiskeflåten i Tromsø. Her fikk ungdommene komme tett på sjømatnæringa. Foto: Blått Kompetansesenter
Lotta og Isabel var to av totalt 300 niendeklassinger som torsdag deltok på arrangementet Ungdom møter fiskeflåten i Tromsø. Her fikk ungdommene komme tett på sjømatnæringa. Foto: Blått Kompetansesenter

300 ungdommer møtte fiskeflåten

Redaksjonen
25. mai 2019 07:05

Torsdag 23 mai troppet over 300 niende klassinger fra Tromsøområdet opp i Kystens hus i Tromsø for å delta på arrangementet «Ungdom møter fiskeflåten», melder Blått Kompetansesenter i en pressemelding. Her fikk niendeklassingene møte ulike aktører i sjømatnæringen for å få et innblikk i hvilke muligheter som ligger i fiskeflåten.

Målet med arrangementet er økt samarbeid mellom de videregående skolene og sjømatnæringa for å blant annet øke rekruttering til skolene. Dette arbeidet har vært svært vellykket, og det er i dag svært god søkning til Naturbruk.

Rederiet Hermes var tilstede og holdt en presentasjon for elevene om hvordan det er å jobbe som fisker, samt at niendeklassingene fikk møte tre ungdommer som fortalte om hvorfor de valgte en karriere innen sjømat.

I pausen fikk elevene mulighet til å besøke ulike stand der de fikk informasjon om utdannings- og yrkesmuligheter i sjømatnæringa. 

Blått kompetansesenter Nord (BKSN) som er et samarbeidsprosjekt mellom Senja- og Nord-Troms videregående skole tok initiativ til arrangementet. Universitetet i Tromsø, Norges Råfisklag, Sparebanken Nord-Norge, Fiskebåt Nord, Hermes, OK fisk og Kystens hus var medarrangører.

zoomKonferansier Kjell Ove Hveding bidro med musikk og presentasjon av sjømatnæringa.
Konferansier Kjell Ove Hveding bidro med musikk og presentasjon av sjømatnæringa.
( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00