Nordlaks berget laks fra algeangrep

Redaksjonen
23. mai 2019 08:54Oppdatert:
23. mai 2019 11:12

Cermaq kom Nordlaks til unnsetning med M/S Steigen og fikk reddet ut all fisk før algene nådde Våtvika, skriver E24.

- Vi har ikke fått opplysning om at algebeltet har nådd anlegget i Våtvika enda. Brønnbåten Inter Nord evakuerte siste last klokken 01 natt til torsdag, og vi har fått hjelp ifra en brønnbåt fra Cermaq, som bistår oss i flyttingen. Når det kommer nye opplysninger vil vi fortløpende vurdere om vi skal evakuere flere lokaliteter, sier pressesjef i Nordlaks, Lars Fredrkik Martinussen til E24.  

zoomBrønnbåten «Steigen» ble lånt ut fra Cermaq for å bistå Nordlaks i evakueringen. Det klarte de før algene nådde anlegget.
Brønnbåten «Steigen» ble lånt ut fra Cermaq for å bistå Nordlaks i evakueringen. Det klarte de før algene nådde anlegget.

Han sier også at det ikke foreløpig er rapporter om alger i vannet. Uten brønnbåten fra Cermaq ville Nordlaks ifølge egne anslag tirsdag klart å flytte om lag halvparten av fisken ut av lokaliteten før algene rakk frem.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00