KINA: Norsk laks på fiskemarked i Shanghai. Nå signerer Norge og Kina en avtale som bidrar til at handelen med laks blir mer forutsigbar.Arkivfoto: Bent-Are Jensen
KINA: Norsk laks på fiskemarked i Shanghai. Nå signerer Norge og Kina en avtale som bidrar til at handelen med laks blir mer forutsigbar.Arkivfoto: Bent-Are Jensen

Fiskeriministeren signerer lakseavtale med Kina

Marked
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
20. mai 2019 07:54

To sjømatavtaler blir signerte i dag, måndag 20. mai. Signeringa skjer i samband med besøk frå Kinas veterinær- og tollminister. 

- Kina er ein av våre største vekstmarknader. Desse avtalane er viktige for norske sjømatbedrifter. Auken i sjømatkonsumet i Kina er større enn heile den årlege produksjonen i Noreg. Det seier litt om kor viktig dette landet er, seier fiskeriminister Harald T. Nesvik i et pressemelding. 

Han signerer lakseprotokollen saman med Kinas toll- og veterinærminister Ni Yuefeng. Avtalen blei første gong signert i Kina i 2017. Lakseprotokollen varer i to år, og bidrar til at handelen med laks blir meir føreseieleg. 

 Noreg og Kina er også blitt einige om ein avtale som skal medverke til å sikre marknadsåtgang i Kina for norsk fiskemjøl og - olje. Det er stor interesse for handel med slike varer,både hos norske og kinesiske aktørar. Protokollen blir signert av adm. direktør Harald Gjein i Mattilsynet. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00