TAM: Hvithvalen Hvaldimir har oppsøkt mennesker i bådeTufjord i Måsøy kommune og i Hammerfest.Foto: Jørgen Ree Wiig/Fiskeridirektoratet
TAM: Hvithvalen Hvaldimir har oppsøkt mennesker i bådeTufjord i Måsøy kommune og i Hammerfest.Foto: Jørgen Ree Wiig/Fiskeridirektoratet

Havforskerne mener Hvaldimir må mates

Dersom ikke hvithvalen Hvaldimir i Hammerfest klarer å få i seg mat selv, må den fôres, mener Havforskningsinstituttet.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
15. mai 2019 10:20

Før helga bestilte Fiskeridirektoratet et råd fra Havforskningsinstituttet om hva som bør gjøres med hvithvalen som dukket opp utenfor Finnmarkskysten i slutten av april, og som har sjarmert og fascinert en hel verden. 

Havforskningsinstituttet melder at rådet nå foreligger, og instituttet mener at hjelpeplikta som er hjemla i Dyrevelferdslovens §4 gjør at dyret bør fôres «etter et faglig basert regime».

- Samtidig bør muligheten for å få den overført til en fasilitet som er egnet til hold av hvithval da vurderes, skriver Havforskningsinstituttet i brevet til Fiskeridirektoratet.

Bør føres tilbake

Instituttet peker på at det ikke finnes fasiliteter i Norge for hold av hval.

- Dersom denne hvalen kommer fra en fasilitet i Russland nær grensen til Norge, ville den beste og raskeste løsningen vært om dyret ble ført tilbake dit. Det ville være korteste vei, heter det i brevet.

Skulle det vise seg at denne løsningen ikke er mulig, mener instituttet at andre relevante fasiliteter i utlandet må vurderes.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00