Krever at rettsaken mot Svein Ludvigsen skjer bak lukkede dører

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
9. mai 2019 10:10Oppdatert:
9. mai 2019 10:14

NRK melder at bistandsadvokatene vil at retten skal lukke dørene under Ludvigsen-saken. Nordnorsk redaktørforening mener partene er tjent med offentlighetens lys.

- Jeg kan ikke forstå at saken skal bli lukket. Det er viktig at offentligheten får være med på behandlingen i rettssystemet, også for å unngå spekulasjoner i ettertid, sier leder i Nordnorsk redaktørforening, Steinulf Henriksen til kanalen.

Begjæringen om lukkede dører ble sendt til Nord-Troms tingrett for en tid tilbake, men vil bli behandlet av tingrettsdommeren i løpet av de neste par ukene. NRK har onsdag vært i kontakt med to av de tre bistandsadvokatene. Ingen av dem vil utdype hva begjæringen går ut på eller hvorvidt den gjelder hele eller deler av rettssaken.

Den profilerte Høyre-politikeren har vært både fylkesmann i Troms og fiskeriminister, samt ombudsmann for Kongen. 3. januar i 2018 ble han pågrepet og varetektsfengslet, siktet for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med en mann.

I løpet av etterforskningen ble siktelsen utvidet til å gjelde to menn til. Alle disse var unge og enslige asylsøkere da overgrepene skal ha funnet sted, i perioden 2011 til 2017.

Ludvigsen erkjenner ikke straffskyld.

Rettssaken har oppstart 11. juni og vil pågå fram til 20. juni.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.