VIL STØTTE: - Vi håper det blir mange søkere og mange flotte ryddeaksjoner. Det å forhindre at plast og annet søppel havner i havet er noe vi må ha fokus på gjennom hele året, sier Lisbeth N. Drotz i Norges Råfisklag.Foto: Norges Råfsiklag
VIL STØTTE: - Vi håper det blir mange søkere og mange flotte ryddeaksjoner. Det å forhindre at plast og annet søppel havner i havet er noe vi må ha fokus på gjennom hele året, sier Lisbeth N. Drotz i Norges Råfisklag.Foto: Norges Råfsiklag

Råfisklaget med millionstøtte til strandrydding

Pressemelding
Redaksjon
8. april 2019 15:00

Norges Råfisklag setter av én million kroner i støtte til lag og foreninger som arrangerer ryddeaksjoner i fjæra.

- Søppel i havet er et enormt miljøproblem som berører oss alle. Vi i villfisknæringen er tett på problemet - og ønsker å være en del av løsningen. Vi er totalt avhengig av et bærekraftig hav for at suksesshistorien om norsk villfisk skal kunne fortsette også i fremtiden, sier Lisbeth N. Drotz fra Norges Råfisklag.

Årlig havner rundt åtte millioner tonn søppel i havet, og konsekvensene er alvorlige. Forskerne i World Economic Forum (WEF) meldte allerede i 2016 at hvis ingenting gjøres, vil det innen 2050 være mer plastsøppel enn fisk i verdenshavene.

Råfisklaget gjentar nå suksessen fra i fjor og setter av en million kroner som skal gå til å støtte ryddeaksjoner i deres distrikt (fra Finnmark til Nordmøre) i 2019. Alle lag, foreninger og organisasjoner kan søke om inntil 50.000,- i støtte fra fiskesalgslaget. Drotz håper at så mange som mulig blir med på ryddelaget.

- Vi håper det blir mange søkere - og mange flotte aksjoner. Vi tror tiltak som dette kan bidra til å endre folks holdninger til det å kaste søppel i havet, og på den måten gjøre en høyst reell forskjell, sier Drotz.

I tillegg til å dele ut pengestøtte, skal Råfisklaget og Redningsselskapet sammen rydde på selve Strandryddedagen, den 4. mai. Dette gjorde de to aktørene i fjor også, og fylte den gang to store containere med søppel fra havet.

- Vi i Råfisklaget vil gjøre alt vi kan for å bevare havene for fremtidige generasjoner, og vi må erkjenne at fiskerinæringen kan bli flinkere. Det å forhindre at plast og annet søppel havner i havet er noe vi må ha fokus på gjennom hele året, sier Drotz.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.