TOMMELEN OPP: Leder i Norges Fisakrlag, Kjell Ingebrigtsen, gir tommelen opp for helgens oljevedtak på Ap-landsmøtet.Foto: Jan-Erik Indrestrand/Norges Fiskarlag
TOMMELEN OPP: Leder i Norges Fisakrlag, Kjell Ingebrigtsen, gir tommelen opp for helgens oljevedtak på Ap-landsmøtet.Foto: Jan-Erik Indrestrand/Norges Fiskarlag

Fiskarlagslederen takker Ap-ungdommen

Fiskeri
Redaksjonen
8. april 2019 10:40

- Det er utrolig gledelig at Landsmøtet i Arbeiderpartiet konkluderer med at de ikke vil gå for konsekvensutredning i de viktigste oppvekstområdene for fisk i nord. Det sier Fiskarlagets leder Kjell Ingebrigtsen i en kommentar til helgens vedtak på Ap-landsmøtet.

- Det er både selve innholdet i vedtaket og ungdommenes initiativ som gleder meg. Det er utrolig fint at nye slekter ser alvoret i dette, sier Kjell Ingebrigtsen i en presseuttalelse.

- Når Ap nå sier nei til å konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja så er det noe jeg vil kalle et historisk viktig vedtak. 70 prosent av all fisk som fanges i Norge er på et stadium i livet sitt innom dette området. Det er derfor særdeles sårbare områder vi snakker om, påpeker han videre. Men han advarer mot å tror at dette er en endelig seier for et oljefritt Lofoten og Vesterålen.

- Jeg vil derfor si at kampen ikke er over. Vi må holde fokus også for framtida. Kommende generasjoner har fortjent at vi beskytter dette særlig sårbare området, som også er svært viktig for den høstingen som foregår av norske fiskere.

De aktuelle områdene det snakkes om har vært stengt siden 2001, og vil også være det så lenge den nåværende regjeringen sitter, siden både Venstre og KrF stopper saken i den nåværende regjeringen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.