PÅ VEI HJEM: Artic Swan er på vei hjem. Mannskapet takker norske myndigheter,Foto: fiskebåt
PÅ VEI HJEM: Artic Swan er på vei hjem. Mannskapet takker norske myndigheter,Foto: fiskebåt

Reder og skipper takker Norge. Nå er de på vei hjem fra Murmansk.

Artic Swan-reder Einar Jan Remøy og skipper Gert Sandvik takker norske myndigheter for hjelpen de fikk til å komme hjem fra Murmansk. Nå er de 17 på Artic Swan på vei hjem.

Fiskeri
Øystein Hage
Telefon 55 21 33 13
Mobil 932 56 317
7. april 2019 16:44

- På vegne av rederi og mannskap takke for bistanden de har fått. Takk også til et tålmodig og dyktig mannskap og skipper. De har taklet også denne situasjonen svært godt. Målet nå er nødvendig vedlikehold av hovedmotor, og komme raskest mulig i fiske igjen, sier Remøy til Fiskebåt sin hjemmeside.

Daglig leder i Arctic Swan as, Einar Jan Remøy, berømmer det norske konsulatet i Murmansk som har vært til stor hjelp. Skipper Gert Sandvik om bord i Arctic Swan, sier at han jeg gjerne skulle vært denne erfaringen foruten, men takker for all hjelp de har fått.

- Jeg vil rette en stor takk til Norges generalkonsulat i Murmansk, og spesielt konsul Astrid Nærum, for uvurderlig bistand under oppholdet i Murmansk, sier Sandvik.

Den russiske kontrollen av reketråleren Arctic Swan er nå avsluttet. Ingen alvorlige forhold er avdekket. Kontrollen viste at fartøyet hadde rapportert korrekt kvantum reker.

Arctic Swan hadde i tillegg et svært lite kvantum hvitfisk i fryserommet. Fisken tilhørte mannskapet og var fisket i norske farvann på en tidligere fangsttur. Denne fisken var ikke innrapportert ved innseiling til russisk sone. Rederi og skipper risikerer en bot for disse forholdene.

Gjennomføringen av kontrollen har tatt svært lang tid, men ble gjennomført i en god atmosfære.

Administrerende direktør i Fiskebåt, Audun Maråk, uttrykker lettelse over at fartøyet nå har fått seile fra Murmansk, men mener at saken illustrerer at det er behov for ytterligere dialog mellom norske og russiske myndigheter.

-Under kontrollen ble skipper stilt spørsmål og presentert for et regelverk som viser at det er behov for langt bedre informasjonsutveksling. Norske og russiske myndigheter må skape gjensidig klarhet i regelverket av hensyn til fiskerne i Barentshavet. I dag er det russisk rulett for norske fiskere å fiske norske kvoter i russisk farvann. Slik kan vi ikke ha det, sier Maråk.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00