MER MAKRELL: Forskningsdirektør Geir Huse kan melde at det ikke står så dårlig til med makrellbestanden likevel.Arkivfoto: Ole Erik Klokeide
MER MAKRELL: Forskningsdirektør Geir Huse kan melde at det ikke står så dårlig til med makrellbestanden likevel.Arkivfoto: Ole Erik Klokeide

HI: Makrellbestanden er i god forfatning

Fiskeri
Redaksjonen
4. april 2019 15:44Oppdatert:
4. april 2019 16:03

Gytebestanden for makrell er justert opp fra 2.35 millioner tonn til om lag 4,2 millioner tonn i ICES sin reviderte beregningsmetode, melder HI på sin nettside.

Beregningene fra den reviderte metoden tilsier at makrellbestanden er i god forfatning, og ikke under føre-var-grensa som var grunnlaget for årets kvoteråd.

I høstens bestandsberegning for makrell valgte HI å kommentere usikkerheten og påpekte behovet for å revidere beregningsmetoden. Dette var på bakgrunn av nye funn i ekspertgruppa i ICES. 

- Med revisjonen er oppfatningen av makrellbestanden betydelig endret siden forrige rådgivning. Vi venter at ICES vil legge den til grunn for framtidige kvoteråd, sier forskningsdirektør Geir Huse ved Havforskningsinstituttet til egen nettside.

Metoderevisjonen fører ikke automatisk til et nytt kvoteråd for 2019, presiserer Havforskningsinstituttet. Det må i så fall kyststatene som forvalter makrellen be ICES om.

- Hvis ikke, vil den reviderte metoden først gjøre utslag i høstens kvoteråd for 2020, så sant ICES vedtar at det er den de vil bruke, sier forskningsdirektør Geir Huse.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00