IKKE FORURENSET: Saltet ikke er utsatt for forurensning når det står lagret ved Tufjordbruket, hevder advokat Ida Espolin Johnson.Foto: Dag Erlandsen
IKKE FORURENSET: Saltet ikke er utsatt for forurensning når det står lagret ved Tufjordbruket, hevder advokat Ida Espolin Johnson.Foto: Dag Erlandsen

- Ikke dekkende om Tufjordbrukets saltlagring

Fiskeribladet har den 28. januar en artikkel om Tufjordbruket og lagring av saltsekker, som er svært ensidig vinklet og lite dekkende for den klagesaken som omhandles.

Riktignok kan salt som tørkes under åpen himmel bli utsatt for forurensning, blant annet fugleskitt, slik det står i artikkelen. Det vesentlige i saken, som klart fremgår av de dokumenter Fiskeribladet har fått innsyn i, er imidlertid at saltet ikke er utsatt for forurensning når det står lagret ved Tufjordbruket. Saltet er der godt beskyttet mot enhver forurensning i doble sekker.

Det er videre slik at sekker med synlig forurensning eller lukt blir returnert leverandør. Alle sekker blir vasket og står til avrenning før de tas inn i produksjonen, slik Møreforsk anbefaler i den rapporten Fiskeribladet viser til. Inner- og yttersekk er videre sveiset sammen i bunnen. Dersom det skulle ha kommet forurensning inn mellom sekkene, vil denne derfor ikke komme ned i saltet når sekkene åpnes. Fiskarbladet kunne også med hell vist til konklusjonen i rapporten fra Møreforsk, som er at det anses «som en mindre risiko å lagre salt emballert i saltsekker ute enn risikoen for kontaminasjon under produksjon og frakt av salt.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00