Det blir mye vær i nord det kommende døgnet. 
Det blir mye vær i nord det kommende døgnet. 

- Nå må den minste flåten komme seg på land

Det brygges opp til uvær i nord. For den minste flåten er det kun landligge som er aktuelt, sier meteorologen.

Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
9. januar 2019 12:40Oppdatert:
9. januar 2019 13:03

For nordboerne er det nok allerede merkbart at det er værendringer i vente. Fra sent onsdag kveld og utover natta vil vinden ta kraftig over hele den nordlige landsdelen.

Bli på land

- Ja, vi arbeider nå på spreng med å skrive ut en haug med kulingvarsler, sier statsmeteorolog Sjur Wergeland ved Værvarslinga i Tromsø til Fiskeribladet.

Han forteller at uværet starter lengst vest ved Røstbankene. Da med sørlig liten til full storm helt nord til Fruholmen fyr ved Måsøy kommune i Finnmark. Torsdag morgen vrir vinden seg sørvest og minker litt lengst nord.

Lengre sør i Nord-Norge vedvarer den kraftig vinden også videre utover torsdagen, og blir aller sterkest ettermiddag og kveld med vestlig full til sterk storm over Røstbankene, Vestfjorden og Vesterålsbankene. Utover natta inkluderer den også Trænabankene.

Wergeland påpeker at fiskerne, bedre enn noen, vet å tilpasse seg været. Likevel understreker han at den minste flåten ikke har noe å gjøre på sjøen når været blir som det meldes.

- Da blir det ikke annet å gjøre enn å holde seg fast. Det vil være direkte farlig for sjarkflåten å ferdes på sjøen, så landligge er et absolutt råd, ja, sier han.

zoomBergingsarbeidet av tråleren
Bergingsarbeidet av tråleren "Northguider" tar en pause når uværet kommer i natt.

Tar pause i bergingsarbeid

På Svalbard vil uværet ta ekstra hardt, og meteorologisk institutt har sendt ut spesialvarsel for dette området. 

Angående bergingsaksjonen av tråleren «Northguider» som pågår ved Hinlopstredet nord på Svalbard, sier Wergeland at de har løpende dialog med bergingspersonellet.

- Der er rådet de har fått at de tar en pause i arbeidet, sier Wergeland.

PS: Uværet vil og føre til at snøskredfaren blir stor i hele landsdelen, og det er sent ut en rekke farevarsler. Også kjøreforholdene vil bli vanskelige.

Tekstvarsel for kystområdene

Tekstvarsel for fiskebankene

Se mer detaljert værvarsel på yr.no.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00