Redningsselskapet. Her representert med redningsskøyta "Hans Herman Horn".Foto: Redningsselskapet
Redningsselskapet. Her representert med redningsskøyta "Hans Herman Horn".Foto: Redningsselskapet

Redningsselskapet drar i gang aksjon som skal trygge norskekysten

Sikkerhet
8. desember 2018 08:38

Redningsselskapet og AQS AS oppfordrer norske bedrifter til å være med på dugnaden for en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil til den lokale redningsskøyta til jul.

Det er fjerde året det solide maritime entreprenørselskapet bidrar med nautiske mil til valgte redningsskøyter.

- Vi er glade for å kunne bidra til det viktige arbeidet Redningsselskapet gjør. For oss, som har mye folk og mange fartøy i arbeid langs kysten, gir det en ekstra trygghet å vite at redningsskøytene aldri er langt unna, sier kommunikasjonsleder Ove Magne Ribsskog i ei pressemelding.

AQS støtter med nautiske mil i år igjen, og er nautisk mil-fadder for redningsskøytene i Midt-Norge og Nord-Norge.

Selskapet har lang erfaring innen service til havbruk. Etter fusjonen med KB Dykk AS i sommer, har AQS 22, servicefartøy, 165 ansatte og har hovedkontor i Rørvik i Trøndelag.

- Vi setter stor pris på Redningsselskapets innsats for sjøfarende, og vi oppfordrer andre bedrifter til å kjøpe nautiske mil til sin lokale redningsskøyte, sier Ribsskog.

Norge har verdens nest lengste kyststripe. Kjører du båt inn i hver fjord og rundt øyene fra sør til nord, kommer du opp i 50?000 nautiske mil - hele 92?500 kilometer.

Så langt i 2018 har Redningsselskapets 52?redningsskøyter reddet livet til?27 personer, assistert over 14?600 personer på sjøen, og berget 100 fartøy fra totalforlis.

- Våre folk sørger for at en bestefar, en ektemann eller en mor kommer hjem til en familie og et lokalsamfunn som blir lykkelige i stedet for tynget av sorg. Nå før jul oppfordrer vi norske bedrifter til å bidra i vår dugnad for å få alle som ferdes på sjøen trygt hjem ved å kjøpe nautiske mil til drift av den nærmeste redningsskøyta, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Å drifte en redningsskøyte i en nautisk mil (1 852 meter) koster i snitt 500 kroner. Summen dekker drivstoff, vedlikehold, utstyr og mannskap på redningsskøyta som er nærmest giveren.

- Jeg håper at bedriftene utfordrer hverandre og på den måten bidrar til enda bedre beredskap langs kysten vår, sier Lind.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00