Fiskarlaget bekymret for telenett-brudd i Finnmark

Fiskeri
Redaksjonen
4. desember 2018 12:45

Fredag kveld var kommunene Lebesby, Gamvik, Tana, Vardø, Berlevåg, Båtsfjord, Nordkapp og Porsanger uten mobilnett, internett og bredbånd. Nødnettet i Berlevåg og Båtsfjord var også nede, og Kystradioen var rammet i en periode på seks timer.

Alvorlig sak

- Kystradioen er som vi alle vet et av de beste sikkerhetsmessige redskap vi har. At Kystradioen ligger nede ser Norge Fiskarlag svært alvorlig på, sier fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen i en pressemelding.

Han påpeker at Norge som en stor fiskerinasjon er helt avhengig av at fiskerne kan føle at sikkerheten blir ivaretatt på en betryggende måte.

Ingebrigtsen har registrert at både dekningsdirektøren i Telenor og samferdselsministeren er på banen denne gangen.

- Dette er selvfølgelig positivt, men det er bare knappe to år siden vi hadde et lignende tilfelle, påpeker han, og viser til da det var brudd på en fiberkabel utenfor kysten av Varangerhalvøya.

- Vi ba i 2017 de ansvarlige myndighetene gjennomføre en ny risikovurdering for å avklare om de etablerte løsningene ivaretar befolkingen og sjøfarende på en betryggende måte. Vårt spørsmål er: Hva er gjort siden da? spør fiskarlagslederen.

Ingebrigtsen sier han også er kjent med at næringskomiteens Geir Adelsten Iversen (Sp) tirsdag har rettet følgende spørsmål til skriftlig besvarelse hos justis-, beredskaps- og innvandringsministeren:

«Hvordan skal fiskere i Øst-Finnmark kunne være trygge på at en får nødvendig hjelp når uhellet er ute? Vurderer regjeringa å reetablere kystradioen i Vardø? Mange fiskere i Øst-Finnmark har dette som et sterkt ønske».

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.