TA ANSVAR: Kurt Kristiansen, i den frivillige organisasjonen Vi rydder Askøy, ber fiskeriminister Harald T. Nesvik få oppdrett inn i lukkede merder.Foto: Aleksander Nordahl
TA ANSVAR: Kurt Kristiansen, i den frivillige organisasjonen Vi rydder Askøy, ber fiskeriminister Harald T. Nesvik få oppdrett inn i lukkede merder.Foto: Aleksander Nordahl

Åpent brev til Nesvik: Din påstand er feil

Kan du Nesvik snu på ditt utsagn i brevet til Norges Fiskarlag?

Leserinnlegg
Skrevet av20. november 2018 05:00

Jeg ser i ditt brev omtalt av Fiskeribladet 14.11.18, at du mener lakseoppdrett ikke kan utføres uten bruk av gift og kjemikalier. Da må jeg si at din påstand er feil og er redd den er basert på de økonomiske utleggene hver enkelt konsesjonshaver får i forbindelse med produksjonsendringen - og ikke på at det faktisk foreligger gode lukkede løsninger og systemer som ivaretar både oppdrettslaksen og havets fremtid som alle konsesjonshavere kan bekoste.

Kan du Hr. Nesvik, som er øverste leder som fiskeriminister, snu på ditt utsagn i brevet til Norges Fiskarlag, og heller si det slik at:

«Oppdrettsnæringen skaper en så vanskelig lusesituasjon som indirekte tilfører så mye bruk av giftige kjemikalier til havet, at situasjon både for oppdrettslaksen og annet marint liv nå er uholdbar. Det må vi i Fiskeridepartementet og hele oppdrettsnæringen ta til oss og ta så alvorlig at vi må flytte de eksisterende anleggene inn i lukkede systemer med 100 prosent rensing og null utslipp av annet enn rent vann. Det må stilles høye krav til næringen i årene fremover.

Vi må også sørge for at alle framtidige anlegg fra dags dato kun får konsesjon for produksjon i lukkede anlegg med ovennevnte systemer. Det må også sørges for at det blir strengere krav til rensing av utslippsvann, fòrbruk, medisinbruk. Bruk av gift og kjemikalier vil ikke lenger være tillatt, og heller ikke nødvendig.

Denne oppgaven er så viktig at den må gjennomføres. Sammen med klimaendringene, varmere hav og det faktum at all annen fisk vil forsvinne nordover for ikke å dø, vil det å fortsette med lakseoppdrett i havet med åpne merder/løsninger/systemer få potensielle katastrofale konsekvenser allerede i nær fremtid».

Vil du ta utfordringen og ansvaret for å gjennomføre dette?

Da ville du vært den første fiskeriministeren i verden som har tatt ansvar for havet og alt det inneholder sin videre eksistens slik vi kjenner det idag. I dette århundret.

Det hadde det stått respekt av.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Kvotebonus som stimuleringsverktøy

Kommentar
15. september 2019 13:21

Fakta om lusemidler og reker

Leserinnlegg
14. september 2019 19:26

Jo, unge bryr seg om bærekraft

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2019 15:48

- Tull med tall for Torbjørn Trondsen

Leserinnlegg
2 kommentarer13. september 2019 11:27

Nesvik: - Ribbes kvotegruppen 15-21 meter i kvotemeldingen?

Leserinnlegg
4 kommentarer12. september 2019 12:06

- Valutaeffekt gir gode priser nå i makrellsesongen

Leserinnlegg
10. september 2019 05:00

- Misvisende om investeringer i havbruk fra Ørebech

Leserinnlegg
9. september 2019 20:22

- Mangler fiskarlagslederen ryggrad?

Leserinnlegg
1 kommentar9. september 2019 15:36

Nå må vi hive oss rundt!

Kommentar
8. september 2019 14:22

Kampen om fiskeressursene

Kronikk
8. september 2019 09:37
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00