Svalbard.Ill.foto: Line Kaspersen
Svalbard.Ill.foto: Line Kaspersen

Spennende skoleutfordringer i arktiske strøk

Pressemelding
Redaksjon
31. mars 2018 06:27

Regjeringen åpner for å etablere en folkehøyskole på Svalbard.

- Folkehøyskolene har lange tradisjoner i Norge. Regjeringen foreslår i statsråd å åpne for at det kan godkjennes folkehøyskole også på Svalbard, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding fra regjeringen.

- Svalbard har storslått arktisk natur å by på, men er Svalbard er også ett av stedene der klimaforandringene er mest synlige. Å legge en folkehøyskole på Svalbard vil kunne gi et spennende og unikt tilbud som ikke finnes andre steder, og vil kunne bidra til større oppmerksomhet om nordområdene, sier Sanner.

- Det er viktig for regjeringen å tilrettelegge for ny aktivitet og nye arbeidsplasser på Svalbard. Vi er kjent med at aktører i lokalsamfunnet har igangsatt planer om å få starte en folkehøyskole på Svalbard, og at arbeidet støttes av Longyearbyen lokalstyre, sier Sanner.

Høringsforslaget om å endre folkehøyskoleloven slik at den også dekker Svalbard har fått bred støtte.

Hvis lovforslaget vedtas av Stortinget denne våren, vil departementet fastsette en ekstraordinær søknadsfrist slik at det kan søkes om godkjenning av folkehøyskole på Svalbard for oppstart høsten 2019.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00