Søviknes deler ut rekordmange nye oljetillatelser

Olje
Redaksjonen
16. januar 2018 15:10Oppdatert:
16. januar 2018 15:17

Olje- og energidepartementet tilbyr 34 ulike oljeselskaper 75 nye utviklingstillatelser for videre utforskning av norsk sokkel i konsesjonsrunden TFO 2017 (Tildeling i forhåndsdefinerte områder).

De 75 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (45), Norskehavet (22) og Barentshavet (8). 34 ulike oljeselskaper, fra de store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. 19 selskaper blir tilbudt operatørskap. Tillatelse gis med et forpliktende arbeidsprogram.

- Det er med stor glede jeg i årets TFO-runde kan tilby tildeling av hele 75 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Antall utvinningstillatelser i årets TFO-tildeling er dermed det største noensinne i en konsesjonsrunde på norsk sokkel. Tilgang på nytt, attraktivt areal er en bærebjelke i regjeringens politikk, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) i en pressemelding.

 TFO-konsesjonsrundene omfatter de mest utforskede områdene på norsk sokkel.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00