Fiskebåt melder at det ikke blir en utsettelse av den nye ordningen for innbetaling av CO2-avgift slik forbundet har bedt om. Nærings- og fiskeridepartementet skriver i et brev til Fiskebåt at de er innstilt på å innføre den nye kompensasjonsordningen i tråd med budsjettvedtaket i Stortinget.

Ville ha utsettelse

Fiskebåt ba regjeringen om å vurdere å utsette å innføre den nye ordningen til 2021 på grunn av koronasituasjonen. I tillegg er det mye som fortsatt er uavklart rundt hvordan den nye ordningen skal administreres, som igjen fører til usikkerhet blant fiskebåtrederne.

Fiskebåt peker på at det i svaret fra departementet blir vist til at de er innstilt på å innføre den nye kompensasjonsordningen i tråd med Stortingets budsjettvedtak for 2020. Ifølge departementet har de også bedt Garantikassen og Fiskeridirektoratet om å ferdigstille innretningen for å gjøre implementeringen av ordningen enklest mulig i 2020.

Departementet legger ikke vekt på de likviditetsmessige effektene av CO2-avgiften, og viser til at fiskeflåten har fritak for grunnavgiften for mineralolje på kr 1,68 pr liter.