Anlegget skal bygges i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal

– Dette er bare første steg av finansieringen, og noe vi gjør for å komme i gang med bygging. Vi må kjøre ny emisjon for å for å fullfinansiere, i tillegg til banklån, sier styreleder Kristofer Reiten til IntraFish.

Han sier at de har fått tilsagn om banklån, men at de ikke ønsker å opplyse om hvor mye det er på.

Håper på byggestart snart

– Vi håper på byggestart så snart som mulig. Det er klart at det kan ta litt tid med behandlinger av søknader og slikt i disse tider, og det er litt usikkerhet rundt fremdriften, men vi håper at det er gravemaskiner på tomten snart, sier Reiten.

– Vi er veldig godt fornøyd ikke bare med å få inn pengene, men at investorene som kommer inn er folk som forstår teknologivalgene vi har gjort. Dette er folk som kan mye om sirkulasjon av vann, og det å holde fisk i live. Dette blir fantastisk gøy, sier Reite.

Gjennomstrømming

Anlegget selskapet skal bygge er ikke et resirkuleringsanlegg (RAS), men et gjennomstrømmingsanlegg.

De skal benytte «klart og friskt vann fra kysten utenfor Indre Harøy i Hustadvika kommune» for å «gi laksen i anlegget optimale forhold for vekst og god fiskehelse».

Brønnbåtpenger

I meldingen opplyses det at eksisterende eiere skyter inn 107 millioner kroner i emisjonen, mens Ronja Capital er størst av de nye eierne.

Ronja Capital eies av Roger Halsebakk, grunnlegger og deleier av Sølvtrans, som er verdens største brønnbåtrederi.

- Lav biologisk risiko har vært det mest sentrale for oss i vurderingen av investeringsmuligheter innen landbasert oppdrett. Vårt syn på selskapet har ikke endret seg til tross for svingningene i finansmarkedet de siste månedene Vi har fulgt prosjektet over lang tid, og ønsker nå å bidra til å utvikle selskapet videre, sier Tore Tønseth, investeringsdirektør i Ronja Capital i meldingen.

Flere trinn

I meldingen opplyses det at første byggetrinn skal gi et anlegg med kapasitet på 9.000 tonn.

Ferdig utbygget skal anlegget få en kapasitet på 36.000 tonn.

Byggestart estimeres til andre kvartal 2020, mens første innsett av smolt er satt til fjerde kvartal 2021. Første slakting estimeres fjerde kvartal 2021.

Her er eierne

De største aksjonærene i selskapet er etter emisjonen:

  • Ronja Capital 19,6%
  • Romsdalsfisk 18,8 prosent
  • Farvatn Private Equity 14,0 prosent
  • Rofisk 12,6 prosent
  • Artec Holding 7,3 prosent
  • Kjølås Stansekniver 7,0 prosent
  • Stette Invest 7,0 prosent
  • Jacob Hatteland Holding 5,6 prosent

DNB Markets og Pareto Securities var tilretteleggere av emisjonen.