I en pressemelding mandag opplyses det at Peter Poulsen, administrerende direktør i Hvalpsund Net AS, trekker seg fra sin stilling fra nyttår. Mørenots konsernsjef Arne Birkeland skal lede selskapet inntil permanent erstatter er på plass.

Poulsen (77) har i 45 år ledet Hvalpsund Net, og vil fra nyttår tre til side. Han vil fortsatt være til disposisjon for selskapet som rådgiver frem til neste sommer. Mørenot, som kom inn som eier av Hvalpsund Net i august, og konsernsjef Arne Birkeland vil tre i inn i den operative ledelsen inntil en permanent erstatter er på plass.

Arne Birkeland, konsernsjef i Mørenot Foto: Tony Hall

«Endringer i toppledelsen skjer som en naturlig konsekvens av oppkjøpet av Hvalpsund Net og arbeidet med å fullt ut integrere selskapet inn i Mørenot. Jobben videre innebærer å hente ut synergiene som ligger i oppkjøpet, inkludert bedre utnyttelse på tvers av produksjon, innkjøp, salgs- og markedsarbeid», heter det i meldingen.

- Gjennom Hvalpsund kan vi nå levere totalløsninger på en helt annen måte enn før, noe som styrker begge organisasjonene. Hvalpsund har tilført oss bredere kunnskap og et større nettverk. Vi ser frem til å videreutvikle dette til glede for våre kunder, sier konsernsjef Arne Birkeland i Mørenot.