Aksjonen mot ulovlige redskaper ble gjennomført fra Sotra vest av Bergen, til Stavanger. De avdekket at de fleste av de kontrollerte fiskeredskapene var satt ulovlig.

Samarbeider

Fiskeridirektoratet har samarbeidet med politiet, Ryfylke friluftsråd, Friluftsrådet Vest, Kystvakta og Statens naturoppsyn i aksjonen. Seks båter ble brukt som tilhørte Kystvakta, Ryfylke friluftsråd, Friluftsrådet Vest og Statens naturoppsyn.

Kontrollen vil bli fulgt opp utover sommeren, både av den enkelte etat og i fellesskap, skriver Fiskeridirektoratet i en melding på sin hjemmeside .

Redskapen skal merkes

Det er viktig at alle som skal fiske setter seg inn i gjeldende regelverk.

- Et ufravikelig krav er at alle redskaper i sjøen skal merkes tydelig med navn og adresse, sier inspektør Svein Hadland ved kontrollseksjonen i region Sør.

Svein Hadland, førsteinspektør i Fiskeridirektoratet Region Sør Foto: Privat

Han viser til at de viktigste reglene for fritidsfiske finnes i appen «Fritidsfiske», på nettsiden fiskeridir.no og på hjemmsiden til fylkesmannen. De ulike etatene kan og kontaktes for informasjon.

Ulovlig

- Resultatet er nedslående, sier Hadland.

Hovedfokus for aksjonen som fant sted 3. og 4. juli var primært ulovlig fiske i sjøen, og mesteparten av teinene som ble kontrollerte var satt ulovlig. De fleste teinene var umerka og manglet eller hadde stengte rømningsveier.

- Flere flytegarn var satt i strid med nedsenkingspåbudet som gjelder fra 1. mars t.o.m. 30. september.

Inndratte redskap:

  • 6 umerka flytegarn
  • 2 bunngarn
  • 132 teiner
  • 5 ruser
  • I tillegg var det flere som fikk advarsel om for dårlig merking av fiskeredskapen