23 vitner og cirka 820 sider med dokumenter er noe påtalemyndighetene gjør klart for rettssaken mot tidligere fiskeriminister og fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen, som starter i Nord-Troms tingrett den 11. juni.

Ludvigsen er tiltalt for å ha forgrepet seg på tre mannlige asylsøkere ved å utnytte sin stilling eller tillitsforhold.

Ludvigsen selv nekter for anklagene.

– Det som gjør saken spesiell, er den det gjelder. Ellers er det jo en sak som alle andre, sier Tor Børge Nordmo, statsadvokat i Troms og Finnmark til Nordlys.

Nordmo møter som aktor i retten når saken kommer opp i juni.

Nordlys skriver at blant vitnene som er innkalt finner vi blant annet de som mottok meldingen fra de fornærmede og som utløste etterforskningen og pågripelsen av Ludvigsen.

I de flere hundre sidene med dokumenter finner vi omtaler av blant annet fornærmedes asylsituasjon, bilder, reiseregninger og Facebook-kommunikasjon. I tillegg hytteboka fra Svein Ludvigsens hytte, der påtalemyndigheten mener at overgrep har funnet sted.

Sex-spørsmål på sms

Nordlys har og snakket med en mann på 25 år med opprinnelse fra Nord-Afrika, og som har mottatt sms'er av seksuell karakter fra Ludvigsen.

Avisen har sett sms-samtalene mellom de to, og der Ludvigsen inviterer 25-åringen på middag og overnatting - både på hytta hans, hotell og hjemme på Sommarøy utenfor Tromsø. Ludvigsen foreslår at de kan kjøpe øl og vin og kose seg.

En måned senere sender Ludvigsen et bilde av seg sittende på bassengkanten iført badebukse.

25-åringen sier han trodde Ludvigsen spøkte. Først da han året etter ser nyhetene på TV at det er tatt ut tiltale mot Ludvigsen, skjønner 25-åringen alvoret. Han har nå fortalt sin historie til politiet, skriver Nordlys.

Rettssaken mot Svein Ludvigsen starter i Nord-Troms tingrett den 11. juni og avsluttes to uker senere.