Torsdag ble det nye regelverket for bruk av lusemidler kjent. Fiskeribladet omtalte i den forbindelse at Nesvik ignorerte miljøinnvendinger fra Norges Fiskarlag i den nye forskriften.

– Det er positivt at Nærings- og fiskeridepartementet har tatt tak i denne saken, men resultatet er alt for dårlig, sier daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag, Steinar Jonassen, i en pressemelding.

Bestemmelsen innebærer at det ikke er tillatt å bruke bademidler, som hydrogenperoksid i anlegg som ligger i reke- eller gytefelt eller nærmere enn 500 meter fra slike områder. I slike anlegg kan badebehandling kun benyttes når den utføres i brønnbåt og deretter skal vannet fraktes bort fra anlegget.

Jonassen mener den nye bestemmelsen ikke ivaretar føre-var hensyn selv om fiskeriministeren i sin presentasjon påstår at han gjør det.

- 500 meter avstand er alt for lite i denne sammenhengen når en har klare indikasjoner på at hydrogenperoksid og andre lusemidler, særlig i kombinasjon er ekstremt giftig for reker og andre krepsdyr, sier Jonassen.