– Sentralt for hele fiskeflåten er det at ressursfordelingen ligger fast. Forutsetningen om tilbakefall av strukturkvoter i fartøygruppene innfris og grunnprinsippene i fiskerilovgivningen ligger fast. Vi er også enig i at vi skal ha en lønnsom næring og arbeide for å øke verdiskapningen.

Det sier Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt, i en uttalelse på forbundets nettsider.

Fiskebåt påpeker at i plattformen er det vist til at fiskeressursene er evigvarende - og skal bidra til vekst og verdiskapning i hele landet - forutsatt en ansvarlig forvaltning. Videre understrekes det at uttaket av ressursene skal skje basert på faglige råd, samtidig som ulovlig fiske skal bekjempes.

- Dette er også Fiskebåt sin politikk, og vi stiller oss bak det meste av det regjeringen nå legger opp til. Det er bra at regjeringsplattformen har fokus på marked og bærekraft, og at de holder fast ved kvotestabilitet og at strukturkvoter skal tilbake til gruppene etter utløpt periode. Vi har nå en flertallsregjering og dermed muligheten til å få gjennomført politiske avklaringer og retningsvalg – og ikke bare utredninger – er nå tilstede, påpeker Maråk.