Salmars havmerd Ocean Farm sett ovenfra.Foto: Salmar
Salmars havmerd Ocean Farm sett ovenfra.Foto: Salmar

Salmars havmerd må heves etter skade på nettingstrukturen

På søndag oppdaget Salmar enda en skade på havmerden - men det er lite sannsynlig at den forårsaket noen stor rømming. Fiskeridirekoratet vil nå inspisere anlegget.

Anders Furuset
14. september 2020 16:03

- Søndag morgen den 13. september ble det observert en skade på nettingstrukturen i Ocean Farm 1. Skaden ble avdekket under rutinemessig daglig inspeksjon og skaden er nå utbedret, skriver selskapet i en pressemelding.

Snart utslaktet

Fiskeridirektoratet skriver i en pressemelding at «det er lite sannsynlig at den siste skaden har forårsaket noen omfattende rømming».

- Fiskeridirektoratet planlegger inspeksjon på anlegget i slutten av uken når det er ferdig tømt og all fisken er sendt til slakteri. Konstruksjonen skal da heves over overflatenivå, skriver direktoratet.

Hadde flenge også i august

27. august meldte Salmar om en flenge i nota på havmerden Ocean Farm 1. Noe fisk ble fanget i gjenfangsgarn utenfor, men omfavnet av rømmingen var ukjent.

1. september meldte Fiskeridirektoratet at de ikke utelukket en «større rømming» fra havmerden.

- Selskapet fikk melding om at det var fanget rømt oppdrettsfisk i området, og oppdaget da en skade i en sammenføyning mellom not og konstruksjon. Skaden er oppgitt å være cirka 6 meter lang.

- Selskapet driver gjenfangst i området og har meldt inn fangst av om lag 40 individer. Fisken har en snittvekt på i overkant av 5 kg, skrev direktoratet i meldingen sin da.

IntraFish har så langt ikke fått tak i Fiskeridirektoratet for ytterligere kommentarer. Salmar vil ikke si noe utover det som står i pressemeldingen de har sendt ut.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.