ENGASJEMENT: Jon-Erik Henriksen, daglig leder i Fiskarlaget Nord, ser frem til fredagens årsmøte, som betegnes som det viktigste på lang tid.Foto: Eskild Johansen
ENGASJEMENT: Jon-Erik Henriksen, daglig leder i Fiskarlaget Nord, ser frem til fredagens årsmøte, som betegnes som det viktigste på lang tid.Foto: Eskild Johansen

Forventer høy temperatur under Fiskarlaget Nords årsmøte

Det kan bli høy temperatur under fredagens møte i Fiskarlaget Nord, som ses på det som viktigste på lenge. Stikkord er grunnlinje og struktur.

Fiskeri
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
14. september 2020 15:19

Det lades opp til et spennende årsmøte i Fiskarlaget Nord i Tromsø fredag. Særlig i saken om fiskarlagets organisasjonsutvikling kan det bli en debatt med temperatur. Men også strukturdebatten ventes det å være stort engasjement rundt.

Fysisk møte

Fiskarlaget Nord er landets største fiskarlag etter Nordland Fylkes Fiskarlag og både fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen og fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen vil være til stede under årsmøtet, som skal være et fysisk møte på Scandic Ishavshotell.

LES OGSÅ: Konfliktene om fiskefeltene i nord tilspisser seg: Vil ha stor kyst bort fra «sjarkhavet»

- Temaene som skal opp må diskuteres i et fysisk møte, sier daglig leder Jon-Erik Henriksen i Fiskarlaget Nord. Han sier alle smitteverntiltak blir tatt hensyn til.

- Salen er tilrettelagt for denne typen arrangementet. Men vi velger likevel å unnagjøre alt på én dag. Samt at alle sosiale happenings på kvelden utgår, påpeker han.

Det har vært konflikter om fiskefeltene i nord de siste månedene. Kystfiskere vil ha den større flåten utenfor grunnlinja, mens Fiskebåt svarer med å beskylde Fiskarlaget Nord for å stikke kjepper i hjulene for stor kyst. I tillegg går det rykter om fiskere som vil ut av Fiskarlaget og inn i Kystfiskarlaget. 

Misnøye i nord

- Er det under årsmøtesaken «organisasjonsutvikling» det blir høyest temperatur? 

- Fiskarlaget Nord løfter opp organisasjonsmessig status, utsikter og hva som skjer med oss i dagens posisjon i Norges Fiskarlag og fiskeripolitikken. Og her legger vi opp til diskusjon om hva man skal gjøre videre. Jeg kan ikke gå lenger enn det i å si hva årsmøtet tenker og vil. Men vi har jo tidligere vært tydelig på at vi ikke er fornøyde med utviklinga og posisjonen man har som representant for bredden, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Fiskarlaget Nord truer med utmelding av Fiskarlaget

Han påpeker at det er en svært viktig prinsippdebatt.

- Engasjementet vi har sett hos våre medlemmer viser jo at det er en alvorlig og seriøs debatt som skal opp. Det er jo ikke noe ukjent tema at man i nord er opptatt av reguleringene av det kystnære fisket, sier han.

Sinne

- Ja, for det store engasjementet kan det jo synes som har gått over til et regelrett sinne blant flere av kystfiskerne i nord. Blir dette møtet viktigere enn på lang tid?

- Det blir utvilsomt et viktig møte. For oss i Fiskarlaget Nord først og fremst, men også for Norges Fiskarlag. Vi er jo det nest største laget og det våre medlemmer opplever som ei utfordring skal naturlig nok belyses. Nå har stor kysts fiske innenfor grunnlinja skapt temperatur, så da er det bra at temaet får oppmerksomhet, sier han.

Henriksen venter stort engasjement også under temaet «Håndtering og fordeling av strukturgevinst». 

- Her handler det om fordeling av 40-50 prosent av ressursene i kystfiskeflåten. Så det er to veldig viktige og seriøse temaer som skal tas opp, og det vil bety mye hva som kommer ut av dette årsmøtet, understreker han.

Til tross for at koronapandemien setter begrensninger registrerer Henriksen et stort engasjement rundt årets møte. Han tror derfor at antall deltagere blir som normalt.

Program for årsmøtet.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.