BAREIER: Per Sandberg driver Grand Bar i Halden, men har nå engasjert seg i politikken igjen. Bildet er tatt noen uker før baren åpnet.Foto: Anders Hannemose Furuset
BAREIER: Per Sandberg driver Grand Bar i Halden, men har nå engasjert seg i politikken igjen. Bildet er tatt noen uker før baren åpnet.Foto: Anders Hannemose Furuset

Sandberg og Liberalistene ønsker fri markedsplass for kjøp og salg av fiskekvoter

I helgen ble det kjent at tidligere fiskeri- og sjømatminister Per Sandberg meldte seg ut av Frp og inn i minipartiet Liberalistene.

Anders Furuset
14. september 2020 11:07

Partiet Liberalistene vil ha en åpen og fri markedsplass for omsetning av fiskekvoter, de vil deregulere næringen og avskaffe pliktsystemet. 

Liberalistene har ingen folkevalgte, hverken på kommune- og fylkesnivå, eller på Stortinget.

- Liberalistene er i dag det eneste partiet som ivaretar de liberale verdiene. Dette ligner på Frp i sin tid og veldig radikalt på enkelte områder. Disse stemmene trengs mer enn noen gang i norsk politikk, sa Sandberg til Dagbladet søndag.

Liberalistene vil blant annet redusere offentlig sektor, og redusere skattenivået betydelig.

Privatisering

Partiet har ikke vedtatt sitt partiprogram for neste stortingsperiode, men for inneværende periode (2018 - 2021) skriver de blant annet følgende:

Norge er rikt på naturressurser, og Liberalistene ønsker en optimal forvaltning av disse ressursene. Vi mener den beste måten å sikre dette på er å innføre privat eiendomsrett til naturressurser. Dette gir økonomiske insentiver til bærekraftig forvaltning, da eiere har en egeninteresse i at ressursene sikres kommersiell verdi i et langsiktig perspektiv. Implementeringen av privat eiendomsrett måtilpasses den enkelte naturressurs

De skriver også at de vil avskaffe sikkerhetskrav til fiskebåter.

Nei til skatt

Partiet skriver ikke noe om havbruksnæringen i sitt program, men et av partiets medlemmer, Alexander Myklebust, har tidligere uttrykt seg svært tydelig om hva de mente da debatten om ressursrenteskatt pågikk.

Liberalistene er det eneste partiet som prinsipielt er motstander av alle skatter og avgifter. Detaljregulering av næringsdrivende er skadelig, og på lang sikt vil det føre til at det ikke lenger er noe poeng å starte bedrifter. Jeg ser frem til den dagen arbeidernes frihetsdag handler om å fjerne avgifter slik at folk kan komme i arbeid igjen, fremfor dagens paroler som for det meste handler om å flå arbeidsgiveren sin, skrev han i et leserinnlegg i Fiskeribladet 3. mai 2018.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.