JEVN LEVERING: Fiskemottakene er avhengig av de mindre og mer stasjonære båtene som jevnlig leverer råstoff.Illustrasjonsfoto: Eskild Johansen
JEVN LEVERING: Fiskemottakene er avhengig av de mindre og mer stasjonære båtene som jevnlig leverer råstoff.Illustrasjonsfoto: Eskild Johansen

- Store fangster over korte perioder er problematisk

Fiskekjøpernes Forening, FiFor, støtter forslaget om havdeling fra Fiskarlaget Nord og Norges Kystfiskarlag.

Leserinnlegg
Skrevet av10. september 2020 10:07Oppdatert:
10. september 2020 12:39

FiFor har registrert at Fiskarlaget Nord og Norges Kystfiskarlag har bedt myndighetene om å nedsette et forbud for store kystfartøy over 21 meter innenfor grunnlinja. 

I likhet med medlemmene i disse to organisasjonene opplever også FiFor sine medlemmer negative konsekvenser når store fangster tas over korte perioder. 

Lange perioder uten råstoff

Fiskemottakene er i stor grad avhengig av de mindre og mer stasjonære båtene som jevnlig leverer det råstoffet vi tilvirkere er avhengig av for å oppnå lønnsomhet. 

Når heimsjøen for disse båtene fiskes mer eller mindre tom slik det beskrives, går vi ytterligere lange perioder i møte uten tilgang på råstoff. Dette i tillegg til den ellers ujevne tilgangen vi må leve med.

Flere muligheter

En differensiert flåte er ønskelig. Spesielt når den i sum sikrer fiskeriavhengige kystsamfunn det råstoffet de må ha for å utvikle seg. 

Fartøyene over 21 meter innehar den mobiliteten som de mindre båtene ikke har til å dekke store havområder og det er rikelig med fangstmuligheter langs kysten utenfor 4 -mila.

Fiskekjøpernes Forening støtter med dette havdelinga slik Fiskarlaget Nord og Norges Kystfiskarlag foreslår ovenfor myndighetene.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.