- Vi er glad for at Sametinget kan bidra til å skape arbeidsplasser i distriktene, sier rådsmedlem Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding.Foto: Denis Caviglia
- Vi er glad for at Sametinget kan bidra til å skape arbeidsplasser i distriktene, sier rådsmedlem Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding.Foto: Denis Caviglia

Disse fiskeriaktørene har fått tilskudd fra Sametinget

Sametinget har innvilget tilskudd til flere aktører innen fiskerinæringen den siste tiden. Totalt beløper tilskuddene seg til drøye en million kroner.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
2. september 2020 09:36Oppdatert:
2. september 2020 09:42

Det nystiftede selskapet Båro AS i Loppa kommune har fått innvilget 337.000 kroner i tilskudd som skal gå til innkjøp av fiskebåt og utstyr. Selskapet skal drive med kyst-, fjord- og havfiske, hovedsakelig etter torsk og krabbe, med kveite, hyse og sei som sekundærnæring. 

Jostein Bårdsen Rosenlund, som eier selskapet har 12 års erfaring fra fiskerinæringa og ønsker gjennom etableringa å satse på fiskeri som levevei, viser Sametinget til i en pressemelding.

Tilskudd til garnproduksjon

VSK Fiskeredskaper har fått 400.000 kroner i tilskudd til nytt produksjonsbygg for fiskegarn på Vannøya i Karlsøy kommune. Selskapet skal bygge et tilbygg til eksisterende produksjonslokaler på 300 kvadratmeter i Kokkevollen næringspark.

Selskapet anslår selv at utbyggingen vil danne grunnlag for 2-3 nye arbeidsplasser i bedriften.

Båt og utstyr

Valle Fisk, et nyoppstartet enkeltmannsforetak i Lebesby kommune, får 331.000 kroner i tilskudd fra Sametingsrådet.

Bedriften som eies av Frank-Arne Valle skal drive med fjordfiske, og tilskuddet skal gå til innkjøp av fiskebåt og utstyr.

zoomSilje Karine Muotka, rådsmedlem (NSR)
Silje Karine Muotka, rådsmedlem (NSR)

- Vi er glad for at Sametinget kan bidra til å skape arbeidsplasser i distriktene. Fiskerinæringen er en sentral næring i mange lokalsamfunn langs kysten vår, og

sammenhengen mellom sysselsetting og gode rammebetingelser vil kunne gi økt bosetting i distriktene, sier rådsmedlem Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.