BEDRING: Charles Aas, direktør for omsetning i Norges Råfisklag, sier at markedsituasjonen for en del fiskearter har utviklet seg i mer positiv retning.Foto: Råfisklaget
BEDRING: Charles Aas, direktør for omsetning i Norges Råfisklag, sier at markedsituasjonen for en del fiskearter har utviklet seg i mer positiv retning.Foto: Råfisklaget

Gjeninnfører minstepris for en rekke fiskeslag: - Ting har bedret seg fra i vinter

Norges Råfisklag er blitt enige med kjøpersiden om at minstepris for enkelte arter gjenninnføres.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
28. august 2020 09:56Oppdatert:
28. august 2020 13:54

Minsteprisene for flere fiskearter har vært suspendert fra 20. mars 2020 med bakgrunn i koronasituasjonen og markedsmessige utfordringer - spesielt for fersk fisk. 

- Dette blir utvilsomt dramatisk for mange, men vi befinner oss i en dramatisk tid vi ikke vet utviklingen eller varigheten av, sa administrerende direktør Svein Ove Haugland i Norges Råfisklag i forbindelse med pris-suspenderingene i mars.

Tilbake til minstepris

Men nå ser ting ut for å løsne på markedssiden, og Norges Råfisklag opplyser at de, etter drøftelse med kjøperorganisasjonene, gjeninnfører nå minstepris for lyr, kveite, breiflabb, uer (rund) og rødspette. Følgende minstepriser gjelder for disse fra og med 31. august 2020 og inntil videre, men ikke utover 20. september 2020:   

zoom

Bedring

- Vi har jo hatt en intensjon om at når ting stabiliserte seg, og vi hadde litt mer oversikt over situasjonen, skulle vi gjeninnføre minstepris på arter der det var grunnlag for å gjøre det. Nå har vi startet med en del arter der vi har sett på betalingshistorikk og eksportpriser, og sett at ting har bedret seg fra i vinter da det smalt, sier Charles Aas, avdelingsdirektør for omsetning i Råfisklaget, til Fiskeribladet.

zoomFra 31. august gjelder minstepris for blant annet kveite.
Fra 31. august gjelder minstepris for blant annet kveite.

Sammen med industrien følger Råfisklaget situasjonen tett, og at en har en gjensidig forståelse om at avsetning og pris kan endre seg på kort sikt.

- Markedet virker å være greit for disse artene, men vi registrer at det kan være noe volumsensitivitet ute i markedet.

Store sprik

Råfisklaget skal ha prisforhandlinger med industrien 16. september, og skal da uansett snakke om de to-tre neste ukene utover høsten.

Fiskeribladet er kjent med at det i perioden hvor en rekke fiskeslag er blitt suspendert fra minstepris, har det vært store sprik i hva som betales til fisker for like produkter. Med en gjeninnføring av minstepris, sikrer en like konkurransevilkår mellom kjøperne.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.