EVAKUERT: Mannskapet om bord på den russiske tråleren er evakuert etter at den begynte å ta inn vann tirsdag ettermiddag.Foto: Redningsselskapet/Skomvær III
EVAKUERT: Mannskapet om bord på den russiske tråleren er evakuert etter at den begynte å ta inn vann tirsdag ettermiddag.Foto: Redningsselskapet/Skomvær III

Russisk tråler i Tromsø tok inn vann

Den russiske tråleren «Arctic Lion» begynte å ta inn vann etter sveisearbeid i Breivika havn og mannskapet ble evakuert. I løpet av tirsdag kveld fikk de etter hvert tettet skroget.

Hendelser
Torhild M. Martinussen , Camilla Aadland
28. juli 2020 14:58Oppdatert:
29. juli 2020 10:42

Redningsselskapet meldte på Twitter i 14.30-tiden tirsdag at redningsskøyta «Skomvær III» og taubåten «TB Lupus» bistod et større fartøy med slagside i Breivika havn i Tromsø.

Fiskeribladet fikk bekreftet av mannskap på redningsskøyta «Skomvær III» at det var den russiske tråleren «Arctic Lion» på 60.1 x 12.2 meter, som fikk problemer i havna. 

Mannskapet på redningsskøyta var imidlertid travelt opptatt da Fiskeribladet slo på tråden i 15-tiden, og hadde ikke tid til å kommentere hendelsen ytterligere.

Evakuert

Til NRK sa Roy Nagel i Troms politidistrikt at de jobbet med å finne en løsning for å eventuelt tette lekkasjen eller lense og berge tråleren på stedet.

Mannskapet ombord på båten er evakuert, opplyste politiet til kanalen.

- Kapteinen er fremdeles om bord som et kontaktpunkt for politiet, men øvrig mannskap har kommet seg på land, sa Nagel til NRK.

Ifølge Marine Traffic har tråleren hjemmehavn i St. Petersburg. Båten eies av det færøyske rederiet Havborg. 

Sveisearbeid

iTromsø har vært i kontakt med rederiet, som opplyser at administrerende direktør Kaj Johannessen er på ferie og derfor ikke kan svare på spørsmål om hendelsen.

NRK skrev tirsdag at Troms politidistrikt opplyste ved 17.30-tiden at båten var sikret og stabilisert, og at aksjonen ble avsluttes.

Skroget ble tettet fra innsiden en drøy time før dette.

- Det er et sveisefirma som har utført vedlikeholdsarbeid på båten. I den forbindelse har det oppstått skade og lekkasje i en ventil. Den er nå tettet, men båten har fortsatt slagside, sa operasjonsleder i Troms politidistrikt, Eirik Kileng til NRK i 16-tiden tirsdag.

 Karl Erik Thomassen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt bekrefter overfor Fiskeribladet i 10.30-tiden onsdag at aksjonen er avsluttet fra politiets side.

- Faren er over og lekkasjen er tettet. Politiets befatning med fartøyet er over.

- Så båten kan seile videre?

 -  Båten er seiledyktig, ut fra den infoen jeg har, sier Thomassen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.