Rekordsalg av nordnorske reker - fiskerne solgte for 14 millioner kroner

Juni ble en av tidenes beste måneder noensinne for kokte skallreker fisket av nordnorske fiskere.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
24. juli 2020 10:45Oppdatert:
24. juli 2020 10:51
zoomGODE PRISER: Snittprisen til fisker var rekordhøy i juni med 110,5 kr/kilo. Her daglig leder Frank Hansen ved Sjøland, som også opplever stor pågang og et bedre salg i år sammenlignet med fjoråret.Foto: Sjøland
GODE PRISER: Snittprisen til fisker var rekordhøy i juni med 110,5 kr/kilo. Her daglig leder Frank Hansen ved Sjøland, som også opplever stor pågang og et bedre salg i år sammenlignet med fjoråret.Foto: Sjøland

Det melder Råfisklaget i en pressemelding fredag.

- Vi har store reker i nord på sommeren og dette er svært ettertraktet i markedet. Dyktige fiskere med tilgang til gode rekefelt er en stor suksessfaktor, og dersom man kombinerer dette med høy kvalitet og riktig pris blir salget godt, sier Jack Robert Møller ved Lyngen Reker.

Bedriften er en av de tre største rekeprodusentene i Troms, og sammen med Karls Fisk & Skalldyr og Sjøland står de for 86 prosent av den totale omsetningen av kokte skallreker i nord.

zoomJack-Robert Møller (t.h.), her med produksjonsleder Håkon Are Krag. Prøvesmaking av Lyngen Rekers eksklusive Lyngefjord Raw.
Jack-Robert Møller (t.h.), her med produksjonsleder Håkon Are Krag. Prøvesmaking av Lyngen Rekers eksklusive Lyngefjord Raw.

- Vi selger det meste av rekene våre til kunder i sør og salget tok seg fort opp igjen etter de første ukene av nedstengningen grunnet koronaviruset, sier daglig leder Frank Hansen ved Sjøland, som også opplever stor etterspørsel etter reker.

 110 kroner kiloen

Alle tre pakker kokte skallreker som de forsyner dagligvarebutikker og grossister med, i både nord og sør. Alle har opplevd rekordstor etterspørsel av den nordnorske delikatessen så langt i sommer.  

Snittprisen til fisker var rekordhøy i juni med 110,5 kr/kilo og fiskerne solgte reker for nærmere 14 millioner kroner på kun en måned. Intet mindre enn 125 tonn nykokte reker ble konsumert og man kan anta at nordmenn som ferierer hjemme er en sterk medvirkende årsak.

- Salget av reker pakket i poser har tatt av i år, sier Karl-Alberth Hansen ved Karls Fisk & Skalldyr, som har opplevd en betraktelig økning av henvendelser. De lokalfangede rekene er i snitt større enn i sør, og rekene fra Varangerfjorden har vært spesielt etterspurt grunnet stor størrelse, forteller han.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.