5000 liter diesel har lekket ut fra en fôrflåte ved Nordlaks sin lokalitet Dypingen ved Bjarkøy i Troms. NB, dette er et illustrasjonsfoto - Fiskeribladet er ikke kjent med om det er denne forflåten diesellekkasjen stammer fra.Foto: Nordlaks
 5000 liter diesel har lekket ut fra en fôrflåte ved Nordlaks sin lokalitet Dypingen ved Bjarkøy i Troms. NB, dette er et illustrasjonsfoto - Fiskeribladet er ikke kjent med om det er denne forflåten diesellekkasjen stammer fra.Foto: Nordlaks

5000 liter diesel fra fôrflåte har lekket ut ved Nordlaks-lokalitet

Politi og brannvesen er på Grytøya i Harstad i forbindelse med utslipp av diesel ved et av oppdrettsanleggene til selskapet Nordlaks.

Hendelser
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
14. juli 2020 10:10Oppdatert:
14. juli 2020 15:00

Det melder VG.

Selskapet skriver i en pressemelding at det er snakk om cirka 5000 liter som har lekket ut fra en fôrflåte. 

- Kystverket og lokalt brannvesen ble varslet om hendelsen, og sistnevnte leder nå operasjonen som også involverer våre mannskaper. Vinden har brakt utslippet i land over et strekk på om lag en kilometer rett i nærheten (øst, sør-øst) av lokaliteten. Det jobbes nå for å samle opp utslippet med bruk av absorbenter, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks.

- Det er svært beklagelig at det har lekt ut diesel fra vårt anlegg, og at dette har havnet i sjøen. I tillegg til å rydde opp jobber vi også med å få finne årsaken til at utslippet har skjedd, sier Martinussen.

Det er fisk på lokaliteten Dypingen, og på andre lokaliteter i området. Vindretningen har vært slik at fisken i anlegget ikke har blitt påvirket, opplyser Nordlaks i meldingen.

 Ifølge politiet har det meste av dieselen ha gått på land.

Slange har sprukket

Politiet har trolig funnet årsaken til det store dieselutslippet fra et oppdrettsanlegg på Grytøya sør i Troms. Det melder NRK.

Kriminalteknikere og etterforskere har jobbet med å finne årsaken til utslippet og for å avhøre de involverte. Utslippet har kommet fra en tolv kubikkmeters tank som ligger utenfor oppdrettsanlegget.

- Vi vet hva som har skjedd, men har ikke funnet ut hvorfor. En slange på pumpa mellom tanken og påfyllingsmotoren har sprukket, og det har lekket diesel ut i fjorden, sier Jørgen Ahlquist operasjonsleder i Troms politidistrikt til NRK.

Der opplyser politiet også om at hendelsen skyldes teknisk eller menneskelig svikt. Politiet har avsluttet arbeidet på stedet og saken etterforskes som et brudd på forurensningsloven.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.