SOVNET: Overstyrmannen på tråleren har i etterkant av hendelsen erkjent uaktsom navigering da han sovnet på vaktFoto: Foto: Redningsselskapet
SOVNET: Overstyrmannen på tråleren har i etterkant av hendelsen erkjent uaktsom navigering da han sovnet på vaktFoto: Foto: Redningsselskapet

Tråler som gikk på land hadde ikke brovaktalarm

Hendelser
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
6. juli 2020 13:20Oppdatert:
6. juli 2020 13:22

NRK Troms og Finnmark melder at den russiske tråleren «Kokshaysk» som gikk på land utenfor Arnøya i Troms 25. juni, ikke hadde nødvendig alarmsystem som kunne avverget ulykken.

Siden 1. juli 1997 har det vært et krav om at norske fiskefartøy av en viss størrelse skal ha en såkalt brovaktalarm. Den skal passe på at de som har vakt på skipets bro ikke skal sovne eller være for lenge borte.

Overstyrmannen på tråleren har i etterkant erkjent uaktsom navigering da han sovnet på vakt. Han er siktet for brudd på skipssikkerhetsloven, og risikerer bøter eller fengsel inntil to år, viser NRK til.

Avventer prøvesvar

Det er tatt blodprøve av både kapteinen og overstyrmannen på tråleren. Prøvene er sendt til Oslo universitetssykethus for analyse og svarene er ventet å komme innen et par uker.

Påtalejurist Ronny Jørgensen sier til kanalen at de håper på å få ferdigstilt saken så snart som mulig.

- Vi ser veldig alvorlig på denne type overtredelse av skipssikkerhetsloven. Dette var en navigasjon som veldig lett fått kunne fått mer alvorlige følger enn det fikk.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.