Japanerne er ville etter hermetisk makrell

Marked
3. juli 2020 09:25

Trodde du japanerne aller helst vil ha fersk makrell? Neida, det er hermetisk makrell de vil ha. Makrell er også den fisken flest japanere ønsker å spise mer av, skriver Sjømatrådet.

Makrell på boks har for lengst slått tunfisken i antall produserte tonn i Japan. Det er foreningen «Canned Food Association of Japan» som holder oversikten over produksjonstallene for hermetikk. Den ferskeste statistikken fra den kanten viser et rekordår i 2018: Da ble det produsert nærmere 50.000 tonn boksmakrell i Japan, mens produksjonen av tunfisk på boks kun var på 32.000 tonn. Tilbakemeldinger fra dagligvarebransjen tyder på at avstanden mellom makrellen og tunfisken har økt ytterligere i forbindelse med koronasituasjonen i år. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.