Bygger settefiskanlegg i Hardanger

Havbruk
4. juli 2020 14:41

Veidekke har i skrevet kontrakt med Ænes Inkubator AS om å bygge et produksjonsanlegg på land for laksesmolt på Ænes i Kvinnherad kommune. Oppdraget er en totalentreprise verdt 313 millioner kroner. 

Det skriver Veidekke i en pressemelding.

Oppdrettsselskapene Eide Fjordbruk Lingalaks og Tombre har gått sammen om å bygge det nye settefiskanlegget Ænes Inkubator ved Hardangerfjorden i Kvinnherad kommune. Anlegget skal produsere cirka 3000 tonn laksesmolt pr år, eller 20 millioner laksesmolt med størrelse opp til én kilo.

Anlegget omfatter fem avdelinger i separate karhaller, der de tre første avdelingene har stålkar og de to siste betongkar. I tillegg skal anlegget inneholde klekkeri, vaksinasjonshall, fôrlager og ulike støttefunksjoner. Bygningsmassen får en samlet grunnflate på 9.500 m2 inkludert en administrasjonsdel på 1000 m2.

- Det er med stor glede vi har signert byggeavtale. Etter å ha inngått prosjekterings-avtalen i april har vi hatt en spennende prosess i tett samspill med eierne bak Ænes Inkubator for å få de siste brikkene på plass før byggearbeidene. Å jobbe sammen med industrielt tenkende gründere i oppdrettsnæringen er både spennende og lærerikt for alle involverte. Det er for tiden en rivende utvikling på landanlegg, og den utviklingen ønsker vi å være med på, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

Planlagt byggestart er i oktober med ferdigstillelse desember 2022. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2020.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.