Nå er Giek Kredittforsikring havnet på franske hender

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
2. juli 2020 09:36

Nærings- og fiskeridepartementet meldte onsdag at de nå ha gjennomført salget av Giek Kredittforsikring til den franske Coface-gruppen.

 - Dette er en god løsning både for GIEK Kredittforsikring, selskapets kunder og de ansatte. Som en del av Coface kan virksomheten bli mer lønnsom og bærekraftig, og bidra til at de gode kundeforholdene i Norge opprettholdes og videreutvikles, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Giek Kredittforsikring AS tilbyr kortsiktig kredittforsikring på kommersielle vilkår. Selskapet har 28 ansatte og rundt 100 millioner kroner i årlige inntekter fra forsikringskunder. Årlig forsikret volum er i overkant av 60 milliarder kroner. 

Stor innen sjømatnæringen

Rundt 70 prosent av inntektene kommer fra selskaper innenfor fiskeri- og sjømatnæringen. GIEK Kredittforsikring antas å ha en markedsandel på i overkant av 30 prosent på dette området. 

- Med Coface i ryggen får virksomheten til Giek Kredittforsikring bedre forutsetninger for å videreutvikle et viktig tilbud for næringen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. 

Salgsavtalen var inngått 5. februar, og transaksjonen ble gjennomført 1. juli. Frem til dette har GIEK Kredittforsikring vært heleid av staten ved Nærings- og fiskeridepartementet. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.