Hofseth Biocare ønsker å prøve ut effekten av lakseoljekapsler på pasienter med Covid-19.Foto: NKD
Hofseth Biocare ønsker å prøve ut effekten av lakseoljekapsler på pasienter med Covid-19.Foto: NKD

Hofseth Biocare starter klinisk utprøving av covid 19-medisin

Helsemyndighetene i Canada har godkjent studien til Hofseth Biocare. Selskapet går dermed i gang med å prøve ut lakseolje på 100 koronapasienter med akutt lungesviktsyndrom.

Marthe Njåstad
30. juni 2020 10:45

Det skriver selskapet i en børsmelding.

 I mai ble det kjent at selskapet forberedte en studie med lakseoljekapsler for personer som har fått akutt lungesviktsyndrom (ARDS) som følge av Covid-19. Nå er undersøkelsesprotokollen for fase 2-studien med lakseoljekapsler godkjente av kanadiske helsemyndigheter og studien vil starte opp.

Man vil umiddelbart begynne å rekruttere pasienter fra sykehus i Toronto-området, inkludert Mount Sinai sykehuset i Toronto, skriver selskapet.

Planen er å teste 100 tidligere røykere med bekreftet koronasmitte og akutt lungesviktsyndrom. Forsøket skal være enkelt-senter, randomisert og placebokontrollert. Studien vil ta sikte på å bremse progresjonen av ARDS hos pasienter med bekreftet koronasmitte.

Tidligere røykere utsatt

Selskapet skriver at flere forskningsrapporter viser at tidligere røykere har særlig høy risiko for akutt lungesviktsyndrom som følge av Covid-19. 

Det vil bli utført en foreløpig analyse etter de første 30 pasientene, og behandlingsvarigheten vil være på 15 dager. Innledende data var første del av forsøket er forventet innen 12 uker etter at den første pasienten starter behandling.

 Designet vil også gjøre det mulig å skalere studien til en full fase 3-studie med 600 pasienter hvis de første effektdataene er støttende. Studien blir i utgangspunktet finansiert fra HBCs godkjente FoU-budsjett for 2020.

Les også: 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.