GOD FANGST: «Teina» ligger på rekefiske, mens «Skalldyret» satser på danskekrabbe og båten fra Flekkefjord landet 1566 kilo til Fiskelaget i Mandal før pinsehelgen.Foto: Roy Harbakk
GOD FANGST: «Teina» ligger på rekefiske, mens «Skalldyret» satser på danskekrabbe og båten fra Flekkefjord landet 1566 kilo til Fiskelaget i Mandal før pinsehelgen.Foto: Roy Harbakk

Godt fiske på danskekrabbe

Fiskelaget i Mandal får gode fangster med danskekrabbe og kvaliteten er på vei opp. «Skalldyret» av Flekkefjord hadde en landing på 1566 kilo før pinsehelgen.

Fangst
Roy Harbakk
2. juni 2020 21:07

- Denne fangsten hadde kjempefine krabber med masse kjøtt og hele kvantumet gikk på lokalt marked mellom Flekkefjord og Kristiansand, opplyser Tor Gustav Ubostad ved Fiskelagets mottak på Gismerøya.

- I sommersesongen vil det bli en god økning i salget av krabbe og vi forventer også et godt krabbesalg i butikken til Fiskelaget, legger Ubostad til.

God rekepris

Rekeprisen blir skrudd opp i distriktet til Fiskehav. Fra og med mandag 1. juni får rekefiskerne i sør 140 kroner kiloet for store kokte reker, men det er normalt med rekepriser på et høyt nivå på denne tiden i sesongen. Og fiskerne fikk en rekepris på 125 kroner i mai.

Rekeflåten i sør har forøvrig fått mer å fiske på i år som følge av en god økning i rekekvotene, og det vises igjen hos Fiskehav. Dette salgslaget kunne notere 1886 tonn reker per 3. mai, mens kvantumet var på 1307 tonn på samme tid i fjor.

Rekebåtene har et godt fiskeri og fangstene kom opp på et solid nivå i siste halvdel av mai. Mannskapet på «Horisont» tok på en av de seneste turene over 3000 kilo reker og 2000 kilo av dette kvantumet ble kokt og landet til Fiskesalg i Kristiansand.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.