Morten Borge, konsernsjef i Ferd. Her på befaring i deres nye hovedkvarter som er under bygging i Dronning Mauds gate 10 i Oslo.Arkivfoto: Aleksander Nordahl

Ferd vil satse mer i sjømatsektoren

AvAnn Eileen Ditlevsen Nygård
NYHETER26. mai 2020

Ferd-sjef Morten Borge peker på sjømat som en av fem sektorer hvor investeringsselskapet vil satse. De har ti milliarder kroner å investere for.

Ferd tilhører og kontrolleres av Johan H. Andresen, og døtrene Alexandra og Katharina Andresen, som har arvet 42 prosent av det familieeide investeringsselskapet. De to unge kvinnene befinner seg forøvrig på topp 10-listen over verdens rikeste unge.

IntraFish intervjuet far Johan H. Andresen for ett år siden da han deltok på åpningen av verdens mest moderne, avanserte og komplekse stamfisk- og rognanlegg: Salmobreed Salten ved Bodø i Nordland.

Familien har en omfattende investeringsportefølje, og en voksende andel er sjømat. Nå snuser de på mer i følge dn.no. 

- Vi har 50 stykker på Lysaker som elsker å lete etter nye langsiktige muligheter. Det holder vi på med nå også, sier Morten Borge til DN. Han bekrefter over avisen at de har ti milliarder kroner å investere for, og når flere bedrifter etter hvert får behov for kapital og partnere, vil Ferd stå klare.

Sjømat, helserelaterte investeringer, fornybar energi, teknologi og digitale løsninger, og eiendom er hovedområdene Ferd skal satse på fremover.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.