Færøysk rederi har for mange fartøy - kvitter seg med ett

Båter
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
25. mai 2020 13:50

Den danske nettsiden fiskerforum.dk melder at rederiet Varðin med hjemsted i Gøtu, Færøyene, har solgt det pelagiske fartøyet «Jupiter» til Northwest Pelagic I Kollafjørður, Færøyene. Salgsprisen skal være 38 millioner danske kroner.

«Jupiter», som har vært til salgs i en lengre periode er bygget i 1994 og ble kjøpt i Norge tilbake i 2007, ifølge den danske nettsiden.

Fartøyet er solgt uten fiskerettigheter og meningen er at båten skal avløse Norðhavið som Northwest Pelagic forventer å få solgt i Afrika.

Efter salget av Jupiter eier Varðin båtene «Gitte Henning 1», som rederiet kjøpte fra Skagen i 2019, samt «Tróndur í Gøtu», «Finnur Fríði» og «Tummas T.»

Ifølge hjemmesiden Fiskur.fo er «Jupiter» solgt, fordi «Tróndur í Gøtu» snart er på fiskefeltene igjen etter et maskinhavari for omkring ni måneder siden. Varðin leide i første omgang «Gitte Henning 1» for å fiske kvotene for Tróndur í Gøtu, men besluttet å kjøpe «Gitte Henning 1» i august 2019.

Men nå som «Tróndur í Gøtu» snart er klar til drift igjen, har rederiet et fartøy for mye. Rederiet har derfor besluttet å selge «Jupiter» og flytter kvotene over på et av de andre fartøyene i rederiet.  

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.