Fisker våknet av full mann i sjarken

Hendelser
18. mai 2020 10:13

En fisker fra Lofoten, som lå og sov i sjarken hans ved kai i Hammerfest, våknet lørdag morgen av at det kom lyder fra rorhuset. Da han sjekket fant han en kald og beruset mann som hadde lagt seg for å sove i styrestolen, skriver Lofotposten.

- Han lå med føttene på den ene siden av stolen og hendene på den andre siden. Han sa at han frøs noe forferdelig, og det så jeg jo på han og. Så jeg fyrte derfor opp ovnen for å få tinet han opp, sier fiskeren til avisen.

Holdt på å fryse ihjel

Mannen fortalte da han hadde sovnet av ute på gata, og da han våknet holdt han på å fryse i hjel. Derfor tok han seg inn i sjarken. Skipperen forteller at temperaturen da han sto opp lå på 0 grader.

Skipperen bekrefter at mannen var godt full, men sier at han var rolig og hadde ikke ødelagt noe.

Irritert på politiet

Skipperen ringte politiet. Han skulle fortsette turen nordover, og ba de komme og hente gjesten.

- Svaret jeg fikk var at jeg bare skulle få han på kaia, og starte turen. Da ble jeg forbannet. Jeg måtte spørre hvem som var ansvarlig hvis han falt i havet eller frøs i hjel. Da snudde de, og skulle sende en patrulje. Mens vi ventet snakket jeg litt med mannen som var kommet seg såpass at han visste adressen han bodde på. Etter kort tid kom politiet med tre mann og tok mannen med seg, forteller fiskeren til Lofotposten.

Bærer ikke nag

Han bærer på ingen måte nag til mannen.

- Vi kan alle ramle på fylla, og han gjorde det han måtte gjøre for å berge livet. Hadde han ikke kommet seg inn i varmen kunne dette endt ille. Jeg er bare glad for at det gikk bra, og så fikk jeg meg jo en god historie, flirer lofotfiskeren.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.