SENTRAL: Veterankutteren «Tjeldsund» hadde som seg hør og bør en sentral plass i 17. mai-konvoien i Tjeldsundet, og er her fotografert da konvoien samlet seg til avslutning utenfor Evenskjer. Lyden av en 30 hk Union bidro til stemningen, selv om rederiet må tåle litt trekk for skjemmende fendring .Foto: Jon Eirik Olsen
SENTRAL: Veterankutteren «Tjeldsund» hadde som seg hør og bør en sentral plass i 17. mai-konvoien i Tjeldsundet, og er her fotografert da konvoien samlet seg til avslutning utenfor Evenskjer. Lyden av en 30 hk Union bidro til stemningen, selv om rederiet må tåle litt trekk for skjemmende fendring .Foto: Jon Eirik Olsen

17. mai-konvoier langs hele kysten

Veteranbåter av alle typer fikk vist seg fram da konvoier ble en del av årets alternative 17. mai-feiring.

Kultur
Jon Eirik Olsen
18. mai 2020 11:41Oppdatert:
18. mai 2020 15:16

Men også den øvrige flåten benyttet anledningen, og både Kystvakten og Redningsselskapet tok føringen i en rekke slike båtkonvoier langs kysten. Tilbakemeldingene i ettertid tyder på at arrangementene har gitt mersmak og kan komme til å bli en del av framtidig 17. mai-feiring der slikt ikke har vært gjort tidligere. Også den vanlige fiskeflåten har vært med en rekke steder, både som initiativtakere og som deltakere.

zoomHURRA: Også mannskapet på selfangstskuta «Lance» sendte hilsen hjem på nasjonaldagen. «Siste rest av Vesteris forlates for denne gang. Etter en liten stopp på Island er vi plutselig klar for kjøttsalg i Tromsø. Hipp hipp hurra», melder de fra Vestisen.
HURRA: Også mannskapet på selfangstskuta «Lance» sendte hilsen hjem på nasjonaldagen. «Siste rest av Vesteris forlates for denne gang. Etter en liten stopp på Island er vi plutselig klar for kjøttsalg i Tromsø. Hipp hipp hurra», melder de fra Vestisen.

Under ser du konvoien fra Ballstad i Lofoten med KV Heimdal i front.

For flåten av veteranbåter ble 17. mai-konvoiene en kjærkommen anledning til å demonstrere for folk flest hvilket arbeid som legges ned i å holde disse fartøyene i drift. Og da er fiskerinæringas historie og tradisjoner langs kysten en svært synlig del av bildet.

zoomVETERAN: En velkjent båttype, kanskje særlig fra pelagisk fiske i tidligere tider. Her fotografert i nordlig motvind under Tjeldsund-konvoien 17. mai.
VETERAN: En velkjent båttype, kanskje særlig fra pelagisk fiske i tidligere tider. Her fotografert i nordlig motvind under Tjeldsund-konvoien 17. mai.

 Et møtested for veteranfiskeflåten i nord har vært VM i skreifiske i Svolvær. Det ble avlyst på grunn av korona. Nå ble 17. mai et alternativ av samme årsak, om ikke for å treffes, så i hvert fall for å få vist fram båtene og mange steder også å gi publikum den alltid like velkomne lyden av forgangne tiders dunk-dunk-motorer.

zoomI FRONT: Her har KV «Heimdal» forflyttet seg østover og leder an i 17. mai-konvoien i kjente omgivelser på havna i Svolvær.
I FRONT: Her har KV «Heimdal» forflyttet seg østover og leder an i 17. mai-konvoien i kjente omgivelser på havna i Svolvær.
zoomI DRESS: Kystvakten har vært engasjert på flere hold i fiskerisammenheng i det siste. Men 17. mai hadde karene om bord på «Heimdal» lagt til side alle kontrolloppgaver og hentet fram flagg og matrosdress.
I DRESS: Kystvakten har vært engasjert på flere hold i fiskerisammenheng i det siste. Men 17. mai hadde karene om bord på «Heimdal» lagt til side alle kontrolloppgaver og hentet fram flagg og matrosdress.
( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.