BEKLAGER: Ilone Giske og Christopher McAllister eier Arctic Sea Harvest, rederiet som står bak de 800 teinene som ble beslaglagt på Helgeland i helga. De beklager det som har skjedd og ber nå om ro.Foto: Silje Helene Nilsen
BEKLAGER: Ilone Giske og Christopher McAllister eier Arctic Sea Harvest, rederiet som står bak de 800 teinene som ble beslaglagt på Helgeland i helga. De beklager det som har skjedd og ber nå om ro.Foto: Silje Helene Nilsen

- Vi beklager at teinene ble liggende for lenge i havet

Arctic Sea Harvest beklager: - Situasjonen som oppstod var et unntakstilfelle med krevende måneder for rederiet.

Pressemelding
Redaksjon
13. mai 2020 23:06Oppdatert:
14. mai 2020 13:27

Arctic Sea Harvest, som er rederiet som eier de 800 teinene som ble beslaglagt på Helgelandskysten i helga, sendte onsdag kveld ut en pressemelding der de beklager det inntrufne. 

Meldingen er signert rederieierne Ilone Giske og Christopher McAllister.

Pressemeldingen lyder som følger:

«Arctic Sea Harvest (ASH) beklager at rederiets teiner har blitt liggende for lenge i havet. Selv om det ikke er regler om røkting av taskekrabber og kongesnegler foretar vi jevnlig røkting og flytting av våre teiner. Situasjonen som oppstod var et unntakstilfelle med krevende måneder for rederiet pga kollaps i de europeiske markedet, havari på fartøy samt utenlandske leieskipper underlagt reiserestriksjoner pga korona. Vi hadde tro på å kunne gjenoppta fisket tidligere, og vi evnet dessverre ikke da å overskue de konsekvensene vi nå ser. Vi ser at vi skulle strukket oss lengre for å hente opp teinene tidligere.

Fiskeridirektoratet traff i april pålegg om å fjerne teinene, med frist til 4. mai. Vedtaket ble lagt inn elektronisk i Altinn, og etter eForvaltningsforskriften skal det da sendes melding til oppgitte e-poster/telefonnumre. ASH har imidlertid ikke fått slik melding, og var derfor heller ikke kjent med vedtak før Fiskeridirektoratets tokt, som ellers kunne vært unngått. Vi vet ikke hva dette skyldes, og har spurt Fiskeridirektoratet om dette, og venter på svar.

ASH ønsker å understreke at vi hver eneste dag arbeider for å bygge opp denne nye næringen i Norge. Vi har tett dialog med myndighetene, både Fiskeridirektoratet med hensyn til regelverkets anvendelse for denne uregulerte næringen, mot politikere for å få på plass reguleringer og Havforskningen for å dele informasjon om artene og fiskeriet. Vi ønsker nå å håndtere denne situasjonen, legge den bak oss, og fortsette det gode samarbeid med både myndigheter, våre samarbeidspartnere og næringen for øvrig.

De fleste har nå fått uttrykt sin misnøye. Det er rettet meget sterke anklager og personhets på meldinger, mail og sosiale media. Vi ber nå om ro».

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.