. STORE MENGDER: Her er "fangsten" fra helgens tokt der Kystvakten og Fiskeridirektoratet var i sving.Foto: Fiskeridirektoratet
. STORE MENGDER: Her er "fangsten" fra helgens tokt der Kystvakten og Fiskeridirektoratet var i sving.Foto: Fiskeridirektoratet

Hentet 800 teiner som har lagt og fisket i månedsvis uten å bli røktet

Kystvakten og Fiskeridirektoratet i helgen hentet opp omlag 800 kongsneglteiner og taskekrabbeteiner utenfor Helgelandskysten, melder NRK.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
12. mai 2020 09:57Oppdatert:
12. mai 2020 14:33

Ifølge kanalen tilhører alle de 800 teinene tilhører ett og ramme rederi. Det er blant de største «funnene» direktoratet noensinne har gjort.

Torsk, krabbe, kongesnegler, steinbit, kråkeboller og sjøstjerner som ble funnet i teinene -til sammen et tonn -  ble kastet ut i havet igjen

Noen av kongesnegleteinene kan ha stått i havet opp mot ni måneder uten å bli brukt, ifølge Fiskeridirektoratet. Krabbeteinene kan ha stått siden desember.

Må ta regningen

- Aktøren har fått pålegg fra Fiskeridirektoratet om å ta opp teinene innen en viss tid, og har valgt ikke å gjøre det, sier toktleder i Fiskeridirektoratet, Jim Anders Edvardsen til NRK.

Derfor tok myndighetene affære. 

Teinene som er hentet opp, blir nå lagret på et deponi, og rederiet må selv hente teinene. De må også betale regningen for toktet.

- Det blir ikke billig, sier Edvardsen.

NRK har vært i kontakt med rederiet som ikke ønsker å la seg intervjue, men som sier følgende i en kommentar:

- Rederiet er hardt rammet av koronakrisa på grunn av eksportsvikt til blant annet Asia. Rederiet har ikke mottatt varsel om vedtak fra myndighetene om at teinene måtte fjernes før 4. mai.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.