JOBBER PÅ: Rekefabrikken Finny Sirevaag i Åna-Sira holder en bra produksjon, men å få i gang igjen etterspørselen nå etter koronaviruset brøt ut, er krevende.Foto: KJERSTI KVILE
JOBBER PÅ: Rekefabrikken Finny Sirevaag i Åna-Sira holder en bra produksjon, men å få i gang igjen etterspørselen nå etter koronaviruset brøt ut, er krevende.Foto: KJERSTI KVILE

Rekefabrikker sliter med seigt marked

Produksjonen av reker er på et bra nivå ved Finny Sirevaag og Løining AS. Men de to rekefabrikkene sliter med å få opp markedet, som fikk en knekk på grunn av koronaviruset.

Industri
Roy Harbakk
11. mai 2020 13:35Oppdatert:
11. mai 2020 13:39

- Det har tatt seg opp på det norske dagligvaremarkedet. I tillegg kom vi inn på salatfabrikker da prisen for råreker ble satt ned. Men vi er ikke der vi skal være, opplyser daglig leder Arild Stulen ved Finny Sirevaag i Åna-Sira.

For lite på Sverige

På det svenske markedet bruker denne fabrikken å selge mye reker til restauranter, men de har ennå ikke kommet skikkelig i gang.

- Selv om det har åpnet seg på Sverige, er det hovedsakelig salatfabrikker som kjøper reker fra oss, påpeker Stulen ved Finny Sirevaag og legger til:

- Vi produserer det vi får tak i av reker og kunne gjerne hatt mer råstoff de siste ukene. Masse båter ligger på rekefiske og en del tar veldig bra fangster. Men det vil hjelpe for oss når flere av de største båtene kommer inn i dette fisket etter hvert. 

zoomUTFORDRENDE: Daglig leder ved Finny Sirevaag AS, Arild Stulen, forteller om et seigt marked på reker.
UTFORDRENDE: Daglig leder ved Finny Sirevaag AS, Arild Stulen, forteller om et seigt marked på reker.

Tidkrevende

Ved rekefabrikken Løining AS på Egerøya utenfor Egersund er man nødt til å fryse inn når markedet er langt under det nivået man hadde de første månedene i 2020-sesongen.

- De ansatte står på og produserer det de kan. Men det er ikke produksjonen som er problemet - det viktigste er å få opp markedet og det kan bli tidkrevende, sier styreformann Torger Torgersen ved Løining AS til Fiskeribladet.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.